Hvorfor er det mere kompliceret at give kampfly til Ukraine, end det ser ud til?

I flere uger, selve dagen efter aftalen mellem Washington og Berlin om levering af tunge kampvogne, har præsident Zelensky og hans regering forpligtet sig til at lægge pres på deres vestlige allierede for at få en ny type udstyr, forsvar og ikke mindst , da de er kampfly. Og faktisk siden den dato er der ikke gået en dag uden presseartikler eller officielle erklæringer fra Kiev, der opfordrer til F-16 i USA, Typhoon og Tornado til briterne og tyskerne, og Rafale og Mirages til Frankrig, uden at glemme den svenske Gripen. Som det har været tilfældet siden starten af ​​denne konflikt, er størstedelen af ​​reaktionerne på disse krav, hvad enten de er til fordel for levering til Ukraine eller i opposition til det, først og fremmest baseret på en stærk følelsesmæssig komponent. For at besvare dette spørgsmål er det nødvendigt at analysere alle aspekter, fra virkeligheden af ​​det ukrainske operationelle behov til de begrænsninger, som sådanne overførsler kan forårsage på den ukrainske krigsindsats, men også på de defensive kapaciteter i de lande, der ville overføre disse enheder, uden naturligvis at udelukke Moskvas mulige reaktion på et sådant initiativ.

Først og fremmest er det klart, at de ukrainske hære i dag har en reel interesse i at have betydelig luftmagt. Faktisk forekommer det mere og mere sandsynligt, at de russiske hære udnyttede Bakhmout-episoden, delegeret til Wagners lejesoldater, til at rekonstruere en stærk militærstyrke, der er i stand til at udføre store offensive operationer i de kommende uger eller måneder. Ifølge den ukrainske efterretningstjeneste selv har de russiske hære samlet, trænet og udstyret 500.000 mand fra hærene, mobilisering og værnepligt til denne store fase, der kommer. Meget testet af kampene i et år, har de ukrainske hære, hvad angår dem, i dag ikke de nødvendige midler til tilstrækkeligt at hærde de omkring 800 km af fronten, velvidende at de russiske styrker kunne udføre et større angreb med et relativt kort varsel overalt langs denne front.

np fil 137792 870x489 1 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse
De russiske væbnede styrker har tilsyneladende genopbygget og trænet et kampkorps på 500.000 mand til at udføre en anden større offensiv mod Ukraine

I denne sammenhæng forstår vi, at det haster, nu perfekt opfattet af vestlige hovedstæder, at levere så hurtigt som muligt nyt artilleri, antiluftskyts forsvar og nye tunge pansrede køretøjer såsom kampvogne og kampkøretøjer, infanteri, for at hærde denne linje, og har tilstrækkelige reserver til hurtigt at forstærke de områder, der er under pres. Men i betragtning af længden af ​​fronten forstår vi interessen i at have et luftvåben, der er i stand til at levere den overskydende ildkraft, der er afgørende for at imødegå ethvert angreb, på ethvert tidspunkt og inden for meget korte tidsrammer. Faktisk, og selv om der meget sandsynligt også er tale om en politisk beregning fra Kievs side, der sigter mod at øge NATO's og især Alliancens store økonomiske og nukleare magtmagter i konflikten, er det indiskutabelt, at luftmagten ville give en afgørende merværdi til at holde linjen. Det er stadig nødvendigt, at det kan implementeres for at være virkelig effektivt, og at det har enheder tilpasset missionen. Det er selvfølgelig her, emnet bliver vanskeligt...


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære alliancer | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler