Stillet over for K2 og KF51, er KNDS EMBT-tanken den eneste chance for at redde det fransk-tyske MGCS-program?

På et marked med stor efterspørgsel, og i lyset af sandsynlige forsinkelser i MGCS-programmet, kunne EMBT-tanken udviklet af Nexter inden for KNDS give svarene på de trusler, der hænger over fremtidens fransk-tyske tank.

Præsident Volodymyr Zelenskys ekspresrejse i Europa, som netop er afsluttet, gav ikke anledning til spektakulære meddelelser, som nogle kommentatorer forventede, og i øvrigt havde hans besøg i Washington for et par uger ikke givet anledning til øjeblikkelige meddelelser.

Men, og som det var tilfældet i USA, er det et sikkert bud, at det ukrainske statsoverhoved og hans britiske, franske og tyske kolleger benyttede sig af disse tête-à-têtes til at forberede fortsættelsen af ​​det europæiske militær og økonomisk støtte til Kiev.

Blandt de diskuterede emner var spørgsmålet om levering af pansrede køretøjer og artillerisystemer højst sandsynligt kernen i de fire statsoverhoveders bekymringer, selv hvis, som vi allerede har diskuteret før, lider den europæiske industri i øjeblikket af et produktionsunderskud for at imødekomme efterspørgslen, som direkte eller indirekte genereres af konflikten i Ukraine.

På dette område synes to industrifolk at ville tage teten, også over for europæiske ledere. Den første er det sydkoreanske Hanwha Defense, som producerer den tunge K2 Black tank Panther, men også K9 Thunder selvkørende pistol og AS21 Redback infanteri kampvogn. De to første systemer er allerede blevet valgt af Polen at udgøre, ved siden af 300 K239 flere raketkastere, det polske kampkorps, som vil være ingen ringere end den mest magtfulde konventionelle landstyrke på det gamle kontinent, med 1250 kampvogne inklusive 1000 K2'ere, samt 672 K9 selvkørende kanoner.

Faktisk, efter at have forført Warszawa, Hanwha Defense ser ud til at have rettet sig mod Bukarest, ved at underskrive et produktionspartnerskab med det statslige selskab Romam om at bygge og eksportere Thunder and the Redback, velvidende at der er indgået en lignende aftale med Warszawa vedrørende K2, K9 og sandsynligvis K239.

Leo 2A7 og K2 Sort Panther Den norske hærs MBT kampvogne | Tyskland | Militære alliancer
Le Leopard 2A7 (venstre) og K2 Black Panther (til højre) var lige under testene i Norge, men den tyske kampvogn vandt på politiske og industrielle kriterier

Efter den ukrainske præsidents besøg i Bruxelles kom en anden industrimand ud af træværket for at afsløre sin strategi for markedet for tunge pansrede køretøjer i Europa. Dette er det tyske Rheinmetall, som, ved stemme fra dets præsident Armin Papperger, foreslog statsoverhovedet produktionen af ​​hans nye KF51 tunge tank Panther, en af ​​stjernerne i det seneste Eurosatory 2022-show, såvel som KF41 Lynx infanterikampkøretøjet, for at bevæbne sine styrker mod de russiske hære.

Til dette foreslog Armin Papperger Kyiv at producere de nye pansrede køretøjer i Tyskland og i Ungarn, som til dato er den eneste eksportkunde af KF41 Lynx, og som i 2020 forhandlede den lokale produktion af 172 af disse pansrede køretøjer, foruden de 46 enheder produceret i Tyskland.

Hypotesen om lokal produktion i Ukraine ville have været diskuteret, selv om dette først kunne finde sted efter konflikten, idet hele det ukrainske område var permanent truet af langsigtede russiske strejker.

Der er ingen tvivl om, at ideen vil være blevet fundet mere end attraktiv af Kyiv Panther er en meget lovende kampvogn og langt overlegen, i hvert fald på papiret, i forhold til alle de russiske modeller, der i øjeblikket er i drift. Dette tilbud fra Rheinmetall er dog også et forklædt forslag til Bundeswehr, som direkte ville true fortsættelsen af ​​den nye generation af fransk-tyske MGCS-tankprogram.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Tyskland | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler