Japan ønsker at erstatte sine angrebs- og rekognosceringshelikoptere med droner

De japanske selvforsvarsstyrker ønsker at erstatte deres Apache- og Cobra-angrebshelikoptere og OH-1 rekognosceringshelikoptere med droner i de kommende år.

Et år efter konfliktens begyndelse er erfaringerne fra krigen i Ukraine, den første meget højintensive krig, der beskæftiger hele den moderne konventionelle panopi i mange årtier, begyndt at påvirke de store verdensmagters militære planlægning.

Sådan er den tunge kampvogn, der indtil for nylig af mange blev betragtet som en arv fra fortiden, nu for sårbar over for nye missiler og lurende ammunition, nu er kernen i kapacitetsbekymringerne for mange hære i og uden for Europa.

Selv i Frankrig mærkes denne indflydelse mærkbart den næste lov om militær programmering, som især skal genskabe luftstyrkerne evnerne til undertrykkelse af fjendens luftforsvar, eller SEAD for det engelske akronym, selvom denne hypotese var blevet fuldstændigt afvist af Forsvarsministeriet for blot et år siden, som svar på en anmodning fra et medlem af Forsvarskomiteen, og som planlægger at forsyne hærene med et stort antal lurende ammunition, to kapaciteter, som har vist sig at være afgørende i Ukraine.

Hvis mange typer udstyr demonstrerede deres effektivitet under denne konflikt, viste andre på den anden side deres store sårbarhed, til det punkt, at de ikke længere spiller en væsentlig rolle under engagementer.

Dette er især tilfældet for kamphelikoptere, som betalte en meget høj pris mod de kortdistance-infanteri-luftværnssystemer MANPADS i de første måneder af krigen.

Altså ifølge den dokumenterede optælling foretaget af webstedet oryxspioenkop.com, russiske styrker har angiveligt mistet næsten en fjerdedel af deres flåde af Ka-52 Alligator og Mi-28 tank destroyere siden starten af ​​konflikten, alt mellem februar og juli.

Siden da synes disse fly meget mindre til stede i nærheden af ​​indgrebslinjen, hvor for eksempel de sidste dokumenterede tab af Su-34 taktiske bombefly, også stort set testet med 18 identificerede fly ødelagt ud af 146, stammer fra begyndelsen af ​​måneden februar 2023.

Bevæbnede droner er et muligt svar på den observerede sårbarhed af angrebs- og rekognosceringshelikoptere i Ukraine.
31 Ka-52 Alligator angrebshelikoptere identificeret som skudt ned eller ødelagt på jorden i Ukraine

Denne sårbarhed af helikoptere nær angrebslinjen, eller over territorium kontrolleret af modstanderen, ser ud til at blive taget alvorligt af adskillige hære rundt om i verden.

Mens brugs- og transporthelikoptere fortsat er afgørende for at udføre taktiske bevægelser, medicinske evakueringer og for at sikre strømmen af ​​logistik, som det f.eks. var tilfældet under belejringen af ​​Mariopol, kan kamphelikoptere, såvel som fly beregnet til taktisk rekognoscering, blive truet i de kommende år til gavn for kampdroner, lette droner og anden omvandrende ammunition.

Det er det under alle omstændigheder den retning, som de japanske selvforsvarsstyrker ser ud til at være på vej i, ifølge den nye nationale forsvarsstrategi offentliggjort i slutningen af ​​sidste år.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære droner og robotter | Russisk-ukrainsk konflikt | Konstruktion af militærhelikoptere

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler