Efter Rafale og Cæsar kunne Naval Groups Scorpene blive eksportstjernen i 2023

Når det kommer til eksport af fransk forsvarsudstyr, er det almindeligt at henvise til visse privilegerede områder, såsom kampfly med den enorme succes fra familien af ​​Mirage jagerfly, Alouette, Dauphin og Super Puma, eller endda pansrede køretøjer som AMX- 13 eller VAB. I de senere år har det været Rafale-jagerflyet fra Dassault Aviation, i dag det mest eksporterede europæiske jagerfly i sin generation, og CAESAR-pistolen fra Nexter, som er blevet en af ​​grundpillerne i det europæiske forsvar, og som demonstrerer sin store effektivitet i Ukraine, som trak overskrifterne i forhold til eksport af forsvarsmateriel. Der er dog et andet ekspertiseområde i den franske forsvarsindustri, nemlig ubåde. Fra 1958 blev Daphne-klassens ubåde således eksporteret i 15 eksemplarer til den portugisiske, sydafrikanske, spanske og pakistanske flåde, mens dens efterfølger, Agosta, blev eksporteret i 9 eksemplarer af den pakistanske og spanske flåde, og er stadig i tjeneste .

På trods af den australske episode om de 12 angrebs-klasse ubåde, og dets annullering i 2021 til fordel for en atomdrevet model designet under Aukus-alliancen, er Naval Group fortsat en vigtig aktør inden for konventionelt drevne angrebsubåde på den internationale scene. Faktisk er efterfølgeren til Agosta, Scorpene, blevet eksporteret til 14 eksemplarer af 4 marinesoldater i verden til dato: Den chilenske flåde for to eksemplarer trådte i brug i 2005 og 2006, den malaysiske flåde for to skibe, der blev taget i brug i 2009, den indiske flåde for 6 undervandsfartøjer i drift mellem 2017 og 2023, og Brasilien for 4 ubåde, som skal i tjeneste i 2026. Faktisk er Scorpene i dag utvivlsomt en stor succes for Naval Group, ved næsten at have tangeret eksportrekorden af Daphne, selvom i modsætning til de to tidligere modeller, Scorpene ikke blev erhvervet eller implementeret af den franske flåde, som overgik til en flåde fuldt nuklear ubåd i slutningen af ​​90'erne.

Daphne var både en stor teknologisk succes og den første eksportsucces for fransk flådekonstruktion med hensyn til efterkrigstidens ubåde.

På trods af sin succes bliver Naval Group i dag nogle gange opfattet som en outsider i store internationale konkurrencer, der står over for de to giganter i feltet, den tyske TKMS og dens 61 Type 209'ere eksporteret mellem 1971 og 2021 til 13 flåder, og efterfulgt af Type 214 eksporteret til 24 eksemplarer for 4 marinesoldater fra 2007; og den russiske Rubin med 877/636.3 Kilo-klassen eksporteret til næsten 40 eksemplarer i 8 flåder. Hertil kommer, som før sagt, episoden med annulleringen af ​​superkontrakten SEA1000 om konstruktion af 12 konventionelle oceangående Shortfin Barracuda-ubåde afledt af den atomdrevne ubåd Suffren, alvorligt skadet den franske skibsbyggers image. , herunder i Frankrig. Men tingene kunne hurtigt ændre sig i 2023, hvor 3, måske 4 marinesoldater kunne erhverve Scorpene, til det punkt at kunne overstige eksporten af ​​den tyske Type 214!


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra webstedet – Abonnementer og værktøjer sektionen


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW