USA kunne levere M1 Abrams kampvogne til Ukraine meget hurtigere end forventet

Den 24. januar annoncerede Washington udsendelsen af 30–50 M1 Abrams tunge kampvogne til Ukraine, stort set for at fjerne blokeringen af ​​situationen i Europa vedr Leopard 2 tyskere, Berlin nægter at forpligte sig til at levere eller godkende levering af sine kampvogne uden at USA tidligere har givet samme udmelding. Det blev dog hurtigt meddelt, at de 31 kampvogne, som ville blive leveret til Ukraine, ikke ville blive taget fra den amerikanske hærs lagre, som det er tilfældet med Leopard 2 tysk, portugisisk, finsk eller polsk, men ville være genstand for særlig fremstilling, især for at eliminere visse komponenter, der anses for kritiske, hvis de skulle falde i hænderne på det russiske militær. Faktisk forventedes amerikaneren Abrams ikke at ankomme til Ukraine før 2024, eller i bedste fald i slutningen af ​​2023, vel vidende at andre lande, såsom Taiwan og Polen, også afventer levering af deres M1A2 tunge tanke.

Da Joe Biden afslutter sit overraskelsesbesøg i Kiev, hvor han annoncerede $5 milliarder i nyt militærudstyrsstøtte til Ukraine, såvel som USA's urokkelige støtte til den ukrainske sag, lader det til, at han flyttede til Det Hvide Hus om det. Faktisk, ifølge de betroelser, der er givet af Stanley Brown, den primære viceassistentsekretær for Bureau of Political-Military Affairs, til det amerikanske forsvarsinformationssite breakingdefense.com, er det nu planlagt at sende Abrams til Ukraine, ikke specielt fremstillet, men taget fra US Army-lagre, hvilket ville gøre det muligt at levere kampvognene meget hurtigere, især da sidstnævnte stadig bruger flere modeller af Abrams, og ikke kun den sidste og meget fortrolige version M1A2 SEPv3, hvilket gør det muligt at neutralisere en del af det amerikanske militærs og industrifolks bekymringer om dette emne.

M1A2 abrams Militære alliancer | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne
Den amerikanske hær er bestemt ikke klar til at overføre sine M1A2'er til Ukraine, men den har mere end 300 M1A1'er overført i 2020 af US Marines Corps (i hovedillustrationen)

Udmeldingen vil formentlig blive meget godt modtaget i Kiev. Faktisk ville de ukrainske hære, ifølge generalstabens indrømmelse, have mistet halvdelen af ​​de tusinde T-64M, som udgjorde hovedparten af ​​dets kampkorps før lidt, såvel som en stor del af dets T-72 og de leverede af sine østeuropæiske allierede. Samtidig har europæisk bistand til tunge kampvogne, på trods af det psykodrama, som Warszawa orkestrerede om dette emne for en måned siden, lover at blive begrænset på kort til mellemlang sigt, og det meste af parken vil være sammensat af Leopard 2A4 meget ældre og mindre effektiv end de femten A6'er, som vil blive leveret af Berlin med hjælp fra Lissabon. Faktisk, og på trods af de ukrainske styrkers modstand, der stadig i dag står over for gentagne russiske angreb, er behovet for at styrke deres forsvarskapacitet, men også deres manøvreringskapacitet, nu meget vigtigt og frem for alt meget presserende. Det er sandsynligvis for at reagere på denne åbenlyst kritiske situation, at Washington nu overvejer at levere nogle af sine egne Abrams.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | MBT kampvogne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler