Kinas forsvarsindustri går i offensiven på eksportscenen

I 2000 repræsenterede kinesisk våbeneksport smerteligt mere end 300 millioner dollars. I 2009 oversteg de XNUMX milliard dollars for første gang, derefter 2 milliarder dollars i 2013. I dag ligger Kina på en fjerdeplads blandt våbeneksportører i verden med mere end 5 milliarder dollars i omsætning i 2021, efter USA, Rusland og Frankrig, men foran Tyskland, Italien, Storbritannien, Sydkorea og Israel. I perioden 2017-2021, ifølge SIPRI-instituttet, vandt Beijing 4,6% af verdens eksport, med en åbenlys dynamik med meget betydelig vækst. Ud over de traditionelle kunder i kinesisk forsvarsindustri, såsom Pakistan, har de også udvidet deres internationale base betydeligt, idet de nu er meget til stede i Afrika og Asien, men også i Mellemøsten, Sydamerika og endda i Europa. At dømme efter deres tilstedeværelse på IDEX 2023, som afholdes i denne uge i Abu Dhabi, må det forventes, at Beijing hurtigt bliver en stor og væsentlig spiller på denne internationale scene, endda en direkte konkurrent til USA.

Ligesom Rusland tilbyder Kina oftest dedikeret udstyr til eksport, frem for udstyr, der er identisk med det, der er i tjeneste med People's Liberation Army. I Abu Dhabi er den kinesiske stand en af ​​de mest imponerende, med mere end 500 referencer udstillet, lige fra omvandrende ammunition til FC-31 stealth jagerflyet, inklusive VT-4 kampvognen og den selvkørende pistol. , og er særligt opportunistisk til at gribe lovende markeder. I dag implementerer de fleste af Golflandene, fra De Forenede Arabiske Emirater til Iran, kinesiske systemer, især MALE Wing Loong-droner, der blev anskaffet, da Washington nægtede at levere sine Reapers, og Beijing gør mange anstrengelser for at øge sin tilstedeværelse i visse nøglestater, såsom Saudi-Arabien, Egypten eller Marokko.

VT4 er afledt af T99 i drift i APL Analyses Défense | Trænings- og angrebsfly | Transport Luftfart
Den tunge VT-4-tank er en model, der kun eksporteres fra Type 96 og Type 99A. Det tilbydes under 5 millioner dollars.

Det må siges, at kinesisk udstyr har noget at forføre i dag. Langt fra det billede af upålidelighed og middelmådige præstationer, som de havde for nogle år siden, og som fortsat har indflydelse på hensynet til den risiko, de udgør for den vestlige og især europæiske eksport, vurderes disse disse faktisk nu at være effektive, pålidelige og effektive af deres brugere til en anskaffelses- og implementeringspris, der er væsentligt lavere end hvad europæiske industrier tilbyder. En VT-4 tung tank tilbydes således til mindre end $5 millioner pr. enhed, listepris, dvs. mindre end halvdelen af ​​prisen for en vestlig tank, for ydeevner og systemer, hvis ikke sammenlignelige, under alle omstændigheder tæt. . Tilsvarende tilbydes L15 trænings- og angrebsflyet under 15 millioner dollars. flyve væk tilstand, sammenlignet med $25m for den italienske M346 med sammenlignelig ydeevne og kapaciteter. Det er næppe overraskende i denne sammenhæng, at dette udstyr finder flere og flere købere på den internationale scene, mens meget mere moderne og effektive systemer, såsom Y-20 fragtflyet, Type 054A fregatterne eller Type 039B ubådene er også tilbydes til meget attraktive priser.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Trænings- og angrebsfly | Transport Luftfart

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW