Over for NATO bebuder Vladimir Putin styrkelsen af ​​den russiske atomtriade

For to dage siden, efter den russiske præsident, Vladimir Putin, annoncerede suspensionen af ​​New Start Treaty, skrev vi, at denne beslutning banede vejen for en fremtidig magtstigning i det russiske operationelle atomarsenal, hvor sidstnævnte i dag er det eneste aktiv, der er tilbage i hænderne på lederen af ​​Kreml, for at retfærdiggøre Ruslands supermagtsstatus på den internationale scene, mens dets konventionelle styrker er blevet meget alvorligt reduceret med et års krig i Ukraine. Det tog kun to dage, og på trods af de skeptiske kommentarer fra nogle journalister om dette emne, for den russiske leder at give substans til denne hypotese. Faktisk talte den russiske præsident inden for rammerne af dagen for heltenes forsvarere af moderlandet, en traditionel helligdag i Rusland siden 1922 for at fejre militæret og derefter, over tid, retshåndhævelse, sikkerhed og brandmænd , den kommende styrkelse af den russiske atomkraft. treklang.

For at opnå dette præsenterede Vladimir Putin flere fremtidige foranstaltninger, såsom den kommende ibrugtagning af nye interkontinentale ballistiske missiler, i dette tilfælde RS-28 Sarmat, men også konstruktionen af ​​nye nukleare ballistiske missil-ubåde, sandsynligvis af Borei-A klasse, og forstærkningen af ​​de strategiske luftstyrker, med Tu-160M ​​og måske den hypotetiske ankomst af PAK-DA stealth bombeflyet. Endelig udvikling og indsættelse af nye hypersoniske missiler, uanset om de er luftbårne som Kinzhal eller med søopsendelse eller ubåde, ligesom 3M22 Tzirkon, vil blive intensiveret. På den anden side specificerede præsidenten, at procedurerne for gensidig information med vesten vedrørende test af vektorer vil blive opretholdt.

V. Putin har annonceret konstruktionen af ​​nye atomdrevne ubåde, sandsynligvis af Borei-A-klassen, uden dog at angive antallet

Husk på, at den russiske militærprogrammeringslov GPV 2018-2018 allerede i 2027 havde registreret overgangen fra en indledende flåde på 10 SSBN'er til en flåde på 12 skibe, dvs. lige så mange som USA planlægger at bygge nye SSBN'er af Columbia-klassen . Med denne meddelelse foreslår den russiske præsident, at formatet for den russiske strategiske flåde vil gå ud over dette antal, hvilket ikke vil undlade at generere en reaktion fra Washingtons side, som på grund af suspensionen af ​​traktaten New Start kan beslutte for at kompensere ikke kun den russiske flåde under fremstilling, men også den voksende kinesiske atomkraft og som implementerer blandt andet en flåde i dag stærk på 6 skibe, for at vende tilbage til en strategisk flåde mellem 18 og 24 skibe, som Ohio-klassen oprindeligt skulle have været.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus