Boeing annoncerer lukning af F/A-18 E/F Super Hornet samlebånd i 2025

- Annonce -

I 2013 annoncerede den amerikanske flåde, som en del af udarbejdelsen af ​​2014-budgettet, at den ikke længere havde til hensigt at bestille nye F/A-18 E/F Super Hornet jagerfly, udviklingen af ​​F/A-18 Hornet udviklede sig i begyndelsen af ​​90'erne for at erstatte F-14 Tomcat, men også A-6 Intruder bombeflyet og EA-6 Growler elektroniske krigsfly. Men som det ofte er tilfældet i USA, førte lokale politiske og økonomiske overvejelser Kongressen til at holde Boeing-produktionslinjen i Saint Louis på en ventilator i mere end et årti og bestilte mellem 12 og 20 ekstra fly hvert år mod opfattelsen af selve den amerikanske flåde. Desværre tillod dette pusterum ikke Boeing at finde nye eksportsteder for sit jagerfly, og mens spændingerne med Rusland, Kina, men også Iran og Nordkorea nu har forrang over hensyn til lokale myndigheder, meddelte den amerikanske flåde og kongres, som en del af udarbejdelse af 2022-budgettet, at dette ville være den sidste ordre på flyet med 12 fly i regnskabsåret 2023 og 8 yderligere fly i 2022.

Faktisk havde Boeing intet andet valg end atannoncere afslutningen på produktionen af ​​denne enhed for 2025 som i dag repræsenterer den vigtigste skibsbårne jagerfly i den amerikanske flåde, og som kun er bestilt på den internationale scene af Australien og Kuwait, da det sidste fly bestilt i år af Kongressen til den amerikanske flåde er blevet leveret. Også selvom hvis Super Hornet officielt forbliver i konkurrence mod Rafale M i Indien for 26 fly, der havde til hensigt at gå ombord på det nye hangarskib Vikrant, og på trods af de forbehold, som Boeing talskvinde Deborah VanNierop tog i denne forbindelse, om, at lukningen af ​​linjen ville blive udskudt i 2 år, hvis New Delhi bare havde valgt det amerikanske fly, Der er ingen tvivl om, at Boeing nu har opgivet alt håb omkring denne kontrakt, og meddelelsen om lukningen på grund af produktionslinjen for 2025 er et meget dårligt kommercielt argument for at overbevise en fremtidig kunde om bæredygtigheden af ​​deres investering.

EA18 Growler Harm Analysis Defense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
En fjerdedel af de producerede Super Hornets var i elektronisk krigsførelsesversion EA-18G Growler

Det er rigtigt, at den amerikanske flåde i dag har til hensigt at fokusere sine investeringer på nye kapaciteter, der potentielt kan give den mulighed for at møde Kina, hvis det er nødvendigt, såsom de hypersoniske missiler, der snart vil bevæbne Zuwalt-klassens destroyere, den nye klasse af atomangrebsubåde SSN(x) og den nye klasse af tunge destroyere DD(x). Inden for jagerfly om bord fortsætter det med at erhverve F-35C, men koncentrerer hovedsageligt sin indsats om ibrugtagning af MQ-25 Stingray ombord tankskibsdrone og om udviklingen af ​​den nye nye generation indbygget jagerfly F/A-XX af Next Generation Air Dominance-programmet Navy-version, kapaciteter, der anses for væsentlige i en relativt nær fremtid for at opretholde flådens luftstyrke over havene.

- Annonce -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler