Skal UAE Mirage 2000-9 overtages for at fortætte luft- og rumstyrken?

Mens flåden “alt Rafale  » af luft- og rumstyrken kun vil gribe ind efter 2030, vil genoptagelsen af ​​Mirage 2000-9 fra De Forenede Arabiske Emirater tilbyde en ventende løsning, mens internationale spændinger fortsætter med at stige.

Den næste franske militærprogrammeringslov, som vil dække perioden 2024 til 2030, lover at være ambitiøs med en forsvarsindsats på mere end 2,25 % af BNP og en stigning på næsten 35 % i budgettildelingen til hære.

Men efter mange analytikere og tidligere højtstående officerer og generaler vil det ikke gøre det muligt at afhjælpe visse kritiske mangler ved hærene, især hvad angår formatet.

Dette vil være tilfældet for flyve- og rumvåbens jagerflåde, som helt sikkert vil opleve en stigning i magten med levering af 80 fly Rafale over denne periode, hvilket forstærker de omkring 82 jægere i parken i dag.

Mirage 2000D og Mirage 2000-5F fra Air and Space Force

Med de 55 moderniserede Mirage 2000D'er stadig i drift i 2030, og med tilbagetrækning af Mirage 2000-5F, den vil derfor kun opstille 206 jægere på denne dato, mens dens generalstab allerede før krigen i Ukraine vurderede, at et format på 225 kampfly var påkrævet for at opfylde dens operationelle kontrakt.

Ud over denne opfattelse i 2030 vil den franske jagt gå gennem et lavpunkt omkring 2028, hvor 2000-5F vil blive taget ud af drift, mens leveringen af ​​80 Rafale planlagt frem til 2030, vil endnu ikke være afsluttet.

For at løse disse problemer er det dog ikke realistisk at forvente levering af Rafale yderligere fly inden 2030. Hvis Dassault Aviation faktisk har øget sine produktionshastigheder med sigte på en månedlig leveringsrate på 4 fly, det vil sige 48 kampfly om året sammenlignet med kun 11 i 2014, har den ingen interesse i at gå ud over dette tempo.

Dette ville udtømme sin kundeportefølje i god tid før 2035 og starten på produktionen af ​​den fremtidige Next Generation Fighter af FCAS-programmet, selv i betragtning af det resterende eksportpotentiale på Rafale på den internationale scene.

Med andre ord, hvis Rafale yderligere fly vil højst sandsynligt blive leveret til fransk jagt, uanset om det skal erstatte de moderniserede Mirage 2000Ds, Rafale M den ældste, eller for at kompensere for det sandsynlige brugtsalg, der vil finde sted mellem nu og da, er det ikke rimeligt ud fra en optimering af industriværktøjet og dermed omkostningerne, at disse leverancer finder sted før slutningen af ​​2024-2030 LPM.

RAFALE F4 e1641823636618 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
Luft- og rumstyrken vil kun stille med 162 Rafale i 2030, samt 55 Mirage 2000D. Et format, der er mindre end de minimum 225 kampfly, som den franske generalstab har anmodet om

Der kunne dog overvejes en løsning, der gør det muligt at give luft- og rumvåben det potentiale og den operationelle fleksibilitet, der er nødvendig for at reagere på udfordringerne i det nuværende årti, samtidig med at værktøjets optimale funktion bevares.

Opførelsen af ​​Mirage 2000-9 i De Forenede Arabiske Emirater

Blandt de talrige luftstyrker, der har bestilt det nye franske jagerfly i de senere år, er De Forenede Arabiske Emirater faktisk ikke kun karakteriseret ved det rekordstore antal bestilte fly, 80 Rafale F4 for €16 milliarder, men også ved sammensætningen af ​​jagerflåden, at disse Rafale erstatter, i dette tilfælde 58 Mirage 2000-9, den mest avancerede og effektive version af den enmotorede jagerfly fra Dassault Aviation.

Ville det i denne sammenhæng være relevant for luft- og rumvåbnet, som for de offentlige finanser, at overtage hele eller dele af denne flåde for at fortætte fransk jagt og dermed reagere på operationelle udfordringer og sikkerhedsspørgsmål, der dukker op. i de kommende år?


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler