Singapore løfter mulighed for 8 ekstra F-35B lodret eller kort start og landing

En 2019, Singapore forpligtede sig til at evaluere F-35 for at erstatte en del af dens 60 F-16 C/D, i lyset af stigende regionale spændinger, især med Kina. Et år senere, det lille land bestilte 4 F-35B, den korte eller lodrette start- og landingsversion af Lockheed-Martin-flyet til 2,75 milliarder dollars, samt en mulighed for 8 ekstra fly og alle tjenester og infrastruktur til at implementere denne styrke. I dag, og uden den store overraskelse, udnyttede han optionen på de resterende 8 fly, for at bringe sin flåde til 12 kampfly. Ifølge oplysninger fra myndighederne skulle leveringer finde sted inden udgangen af ​​årtiet, således at eskadrillen vil være fuldt operationel i begyndelsen af ​​det næste årti, hvilket muliggør tilbagetrækning af de F-16'ere, de skal erstatte.

Den singaporeanske orden er interessant på mere end én måde. For det første er det det eneste land, der har bestilt B-versionen med lodret eller kort start og landing, uden at det er planlagt, at de opererer fra et hangarskib. Ud over det amerikanske marinekorps er F-35B faktisk blevet beordret af Japan, Italien og Storbritannien til at tjene om bord på Izumo, Trieste og Queen Elizabeth klasse hangarskibe, og vil sandsynligvis blive af Spanien for at erstatte AV-8B'erne, der betjener ombord på Juan Carlos. Tyrkiet havde også planlagt at erhverve F-35B'er til at tjene om bord på Anadulu-klassen hangarskib, før de blev udelukket fra programmet efter ibrugtagningen af ​​et S-400 antiluftskyts batteri bestilt fra Moskva.

F 35B svævende forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Alle andre F-35B-operatører anvender deres fly ombord på hangarskibe eller hangarskibe.

I tilfælde af Singapore, det er selve landet, som kun er på 728 km2, der fungerer som et hangarskib. Faktisk, selv om det har 3 luftbaser, har det ingen strategisk dybde, der tillader det, om nødvendigt, at indsætte reservestyrker ud over potentielle forebyggende angreb fra modstanderen. Med andre ord, selvom dets væbnede styrker er betydelige, med 72.000 soldater og 1,2 millioner reservister, omkring hundrede F15 og F16 kampfly, men også 180 kampvogne. Leopard 2, 300 infanteri kampvogne, mere end 1200 pansrede mandskabsvogne, 70 selvkørende artillerisystemer, herunder 24 M142 Himars raketkastere, samt 90 helikoptere inklusive 17 AH64 Apache og 15 CH47 Chinook, eller 4 angrebsubåde, 6 fregatter, 6 korvetteskibe og 4 overfaldsskibe. han ved, at han er sårbar over for massive forebyggende strejker. Det er netop dér F-35B, nok den mest succesrige version af Lockheed-Martins fly, tilbyder funktioner, som ingen anden enhed er i stand til at levere i dag.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler