Ligesom ubåde, har Tiger- og NH90-helikopterne været genstand for en uberettiget smædekampagne i Australien?

Forud for den dramatiske meddelelse om aflysningen af ​​det Naval Group-designede Shortfin Barracuda Attack-ubådsprogram for Royal Australian Navy, der skal erstattes af amerikansk-britiske atomdrevne angrebsubåde inden for rammerne af forfatningen af ​​den nye alliance AUKUS , programmet som Naval Group havde været genstand for en intens nedgørelseskampagne lige så meget i pressen som i hærene og i det australske parlament. Som vi havde gjort, fejlede vi dengang, den kritik, der derefter blev gentaget gentagne gange af tabloiderne og endda i den traditionelle presse, og som desuden blev taget op i vid udstrækning uden modsigelse af australske parlamentarikere, var baseret på irrationelle og ofte falske oplysninger eller helt taget ud af kontekst. Det var sådan, da den ensidige annullering af programmet blev offentliggjort for at vende sig til en meget risikabel og meget dårligt kalibreret nuklear løsning, støttede det store flertal af den australske offentlighed foranstaltningen, så overbeviste var de på tidspunktet for de mest vanskelige problemer. ofte fantaserede stødt på af dette program.

Et spørgsmål forblev dog ubesvaret, indtil kontrakten blev annulleret af den daværende australske premierminister Scott Morrison: Hvorfor Naval Group ikke forsvarede sig mod denne synligt orkestrerede kampagne mod den og dens program. Svaret kom, når kontraktens ophørsforhandlinger var afsluttet. Rent kontraktmæssigt havde den franske industrimand ganske enkelt ikke mulighed for at kommunikere til medierne om programmet, idet dette prærogativ tilfalder regeringen og i mindre grad den Royal Australian Navy. Siden da har det vist sig, at de fleste af beskyldningerne omkring programmet, især med hensyn til manglende overholdelse af deadlines eller budgettet, var fuldstændig falske og nogle gange endda fuldstændig fantasifulde. Desværre for Naval Group var skaden sket, selvom den nye første Anthony Albanese gjorde alt for at normalisere forholdet til Paris, især ved at acceptere at betale al kontraktlig kompensation for tidligt kontraktbrud til Naval Group og dets partnere.

Naval Group skulle bygge 12 konventionelt drevne oceangående Shortfin barracuda-ubåde til Royal Australian Navy, før programmet blev aflyst af PL Scott Morrison i september 2021 for at henvende sig til US-UK SNA'er.

Det ser dog ud til, at sagen om franske ubåde i Australien ikke var isoleret. Faktisk i en grusom artikel udgivet af den australske journalist Kym Bergmann, ser det ud til, at Tiger- og NH90 Taipan-helikopterne i tjeneste med den australske hær også har været genstand for en smædekampagne i medierne, men også i den australske politiske klasse, for at give Canberra mulighed for at annoncere sin tidlige tilbagetrækning i 2025, og bestille i stedet 29 amerikanske Boeing AH-64E Guardian angrebshelikoptere og 40 Sikorsky UH-60M Blackhawk manøvrehelikoptere. Og som det var tilfældet med Naval Groups Shortfin Barracuda, har disse helikoptere ofte været genstand for falske erklæringer, såsom når det kommer til tilgængelighed, når den når 70 %, mere end de fleste australske luftplatforme. , eller i form af omkostninger, med offentliggjorte værdier af omkostninger pr. times flyvning (40.000 australske dollars) uden relation til virkeligheden, uden at nogen benægtelse er offentliggjort af generalstaben eller det australske forsvarsministerium.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW