DARPAs Longshot luftbårne kampdrone vil flyve i 2024

Ankomsten af ​​kooperative kampdroner designet til at understøtte og udvide kampflyenes kapacitet vil i de kommende år udgøre en udvikling af luftkrigsførelse lige så radikal som den, der fulgte ankomsten af ​​turbojetmotoren eller luft-luft-missilet. . Uanset om tunge droner som den russiske Okhotnik-B-drone, forbrugsdroner som Kratos Valkyrie eller luftbårne droner som MBDA og Airbus Remote Carriers udviklet under de europæiske FCAS- og FCAS-programmer, vil dette udstyr ikke kun bringe nye muligheder, men også ændre dybtgående udførelsen af ​​kampluftoperationer. Som sådan, og meget mere end stealth eller datafusion, vil disse droner og de enheder, der vil være i stand til at kontrollere dem, danne en rigtig ny generation af kampfly.

Det er i denne sammenhæng, der er positioneret DARPAs Longshot-program. lanceret i 2021, denne har til formål at udvikle en luftbåren kampdrone, som European Remote Carrier, som kan implementeres fra et jagerfly eller et bombefly, og som er i stand til at bære detektorer (radar, elektroniske detektionssystemer eller elektro-optiske) og effektorer (luft-til) -luft-, luft-til-jord- eller luft-til-jord-missiler; elektronisk krigsførelsessystem, bomber og styret ammunition), og som kan styres direkte fra et kampfly såsom F-35 Lignthing II eller den fremtidige NGAD af US Air Force og US Navy. Fase I, efter at have samlet General Atomics, men også Lockheed-Martin og Norton Grumman, som skulle gennemføre en indledende undersøgelse, der sluttede i begyndelsen af ​​2022, annoncerede DARPA overgangen til fase II af feasibility-studiet for General Atomics i marts 2022, med en deadline på et år, som det ofte er tilfældet for DARPA, der udfører sine programmer i fuld fart.

northrop grumman longshoot Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Northrop-Grummans offentliggjorte vision om DARPAs Longshot-program

Ifølge General Atomics talsmand C. Mark Brinkley, blev feasibility-studiet overført rettidigt til DARPA, således at General Atomics nu afventer næste meddelelse om kontrakten for fase III, som vil bestå af design af en prototype, som skal flyve i 2024. Det skal bemærkes. at det faktum, at General Atomics nød godt af eksponering efter tildelingen af ​​fase II-kontrakten, ikke betyder, at Lockheed-Martin og/eller Northrop-Grumman blev udelukket fra programmet, eller at General Atomics i øjeblikket er den eneste producent, der har fået tildelt en fase. III prototypekontrakt. Det er desuden sandsynligt, at hverken DARPA eller US Air Force, sponsor for dette program, ønsker, at en enkelt industrimand udvikler prototyperne, vel vidende at denne teknologi i dag er kernen i USAs strategi i et forsøg på at kontrollere fremkomsten af ​​kinesiske styrker .


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler