Den fremtidige standard Rafale Kan F5 udvikle sig til en Super Rafale ?

For få dage siden, den første Rafale til F4.1-standarden blev leveret til Military Air Expertise Center, eller CEAM, inden for luftbase 118 i Mont-de-Marsan. Denne nye standard vil give Rafale forventede nye muligheder, såsom hjelmsigtet, nye luft-til-luft- og luft-til-jord-tilstande af dets engagement-system, udvidet datafusion og et fuldt moderniseret SPECTRA-selvbeskyttelsessystem.

Derudover vil enheden være i stand til at bruge ny ammunition såsom kort- og mellemdistance luft-til-luft missilet MICA NG, som lover at være det bedste i sin kategori, ligesom MICA var i begyndelsen af ​​2000'erne; den nye 2 kg A1000SM præcision og fremdrevne tunge bombe, der er i stand til at eliminere de mest hærdede bunkers, samt den nye Talios betegnelse pod.

Alle Rafale F3R i øjeblikket i tjeneste med de franske luft- og flådestyrker, såvel som sandsynligvis eksporterede fly, vil udvikle sig hen imod denne standard i de kommende år. Hvad angår de nye enheder, som vil blive leveret fra 2025, vil de være i overensstemmelse med F4.2-standarden, som tilbyder de samme funktionaliteter, men som forbereder ankomsten af ​​en større evolution af Rafale kommende, F5-standarden.

De tidligere standarder gjorde det muligt at udvikle den første F1 fra den franske flåde begrænset til luft-luft-missioner og F2 fra luftvåbnet dedikeret til luft-jord-missioner, mod F3-standarden derefter F3R omnirole, derefter mod F4.1. XNUMX, som tillader det Rafale at nærme sig den berømte 5. generation takket være forstærkede databehandlingsmuligheder.

Den forventede præstation af Rafale F5

F5-standarden, og før den F4.2, som banede vejen for den, repræsenterer på den anden side en stor udvikling af enheden både på det teknologiske og kapacitetsmæssige område, hvilket kræver Rafale at udvikle sig fysisk for at rumme nye systemer og udstyr. Første konsekvens, den Rafale før version F4.2 vil ikke være i stand til fuldt ud at udvikle sig hen imod denne standard, og det er sandsynligt, at en dobbelt gren af ​​udviklingen vil opstå fra F4-standarden. Frem for alt vil F5 have kapaciteter, der gør det muligt at nærme sig ikke 5. generation af kampfly som F-35 eller Su-57, men 6. generation af FCAS eller NGAD.

Rafale F41 Mont de Marsan CEAM Fighter luftfart | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
Le premier Rafale F4.1 ankom denne weekend til CEAM i Mont-de-Marsan

Faktisk Rafale F5 vil have funktioner, der bryder med tidligere standarder, såsom implementering af nyt ASN4G hypersonisk atommissil som vil erstatte ASMPA-Re, nye krydstogt- og antiskibsmissiler fra de fransk-britiske FMAN- og FMC-programmer samt, meget sandsynligt, en ny anti-radar ammunition, F5 skal være i stand til at trænge ind og udvikle sig over ikke-tilladende miljøer, der er stærkt forsvaret af de antiluftfartøjsmidler, som vil eksistere i 2035 og fremover.

Især den Rafale F5 bliver nødt til det implementere og kontrollere kampdroner såsom Remote Carrier udvikles som en del af FCAS-programmet, hvilket vil give det mulighed for betydeligt at udvide dets detektions- og indgrebskapacitet, idet disse droner er præcist designet til at bære detektorer (radar, elektro-optiske systemer, lyttesystemers elektronik osv.) eller effektorer (missiler) , bomber, jamming eller elektroniske krigsførelsessystemer osv.).

Det er netop denne sidste kapacitet, der vil tillade Rafale F5 at hævde at være 6. generation af kampfly, eller mindst lige så tæt på det. På grund af den enorme teknologiske og kapacitetsudvikling, der kendetegner denne standard, vil dens udvikling utvivlsomt være længere end de foregående, da enheden ikke vil tages i brug før 2035, og sandsynligvis den dyreste, selvom en del af udviklingen vil blive delt med FCAS-programmet.

F5 vil dog strengt taget ikke udgøre en ny enhed, selvom den vil bryde med en af ​​de mest attraktive egenskaber ved Rafale både for franske og udenlandske hære, nemlig dens skalerbarhed. Ville det i denne sammenhæng ikke være hensigtsmæssigt ikke at udvikle en ny standard, men en rigtig ny enhed afledt af Rafale F4 som Gripen E/F tidligere kan have været i forhold til Gripen C/D, F/A-18E Super Hornet i forhold til F/A-18C/D Hornet, eller endda Super Standard ift. i forhold til standard IV?

super Hornet boeing 2 Fighters fly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
Selvom Super Hornet optager linjerne med Hornet, er Super Hornet et nyt fly, betydeligt mere imponerende og med betydeligt øgede kapaciteter, der gør det muligt at erstatte, ud over de første F-18'ere, A-6 prowler taktiske bombefly og luftoverlegenheden kampfly F-14 Tomcat.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

  1. […] «Αυτό το νέο πρότυπο θα εξοπλίσει το Rafale με νέες αναμενόμενες δυνατότητες, όπως το στόχαστρο κρετονονςε υργίες αέρος-αέρος και αέρα-εδάφους του συστήματος εμπ΅τοτεμπλομεμνοφους η σύντηξη δεδομένων και ένα πλήρως εκσυγχρονισμων και ένα πλήρως εκσυγχρονισμμέμασύσσερονισμμέμασύσ RA,ιτ νει το meta-defence.fr. […]

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler