Strategi afsløret vedrørende Australiens erhvervelse af atomangrebsubåde

- Annonce -

Efter afslutningen af ​​SEA 1000-programmet, der blev tildelt den franske flådegruppe for konstruktionen af ​​12 konventionelt drevne oceangående ubåde, og meddelelsen om dannelsen af ​​AUKUS-alliancen, der samler Australien, Storbritannien og staterne, hvoraf et af målene skulle forsyne Royal Australian Navy med atomangrebsubåde, har spekulationerne været lige så talrige som Canberra-myndighedernes benægtelser. For mange iagttagere, faktisk, og ikke uden objektive grunde, ville dette skift udført af Canberra være både meget vanskeligt og meget dyrt at gennemføre, for ikke at nævne de mange teknologiske og industrielle hjulspor, der skal undgås for at udføre dette programmet til sidst.

Blandt de mange bekymringer, der ofte fremføres, var den operative levetid for de 6 konventionelle Collins-klasse ubåde, der i øjeblikket udgør Royal Australian Navy's (RAN) ubådsstyrke, en af ​​de sværeste at løse, mens at disse skibe ikke vil være i stand til at holde linje efter 2035, og at leveringen af ​​de første australske SSN'er kun kan forventes, i bedste fald, efter 2040. Derudover blev det hurtigt klart, at den industrielle partner, som kommentatorerne favoriserer i denne sag, USA med Virginia klasse, ville mangle de industrielle kapaciteter til at levere de nødvendige ubåde, mens den amerikanske flåde selv er engageret i en intensiv moderniseringsfase, der sigter mod at erstatte sine ubåde.-Los Angeles-klasse søfolk så hurtigt som muligt med nye Virginia Block IV eller V-klasse skibe med vertikale missilaffyringssystemer, mens de aktivt udvikler sig nt en næste generation af Hunter Killer fra SSN(x)-programmet med speciale i at opspore og eliminere fjendtlige ubåde. Faktisk er amerikanske industrielle kapaciteter i ubådsdomænet allerede fuldt beskæftiget i de næste 20 år, og leveringen af ​​amerikanske amerikanske SSN'er til RAN ville nødvendigvis resultere i et nulsumsspil i Pacific-teatret.

Rool Out Virginia Shipyard Military Alliances | Forsvarsanalyse | Australien
Produktionen af ​​SSN'er fra amerikanske skibsværfter opfylder knap den amerikanske flådes moderniseringsbehov.

Men amerikanerne, briterne og australierne ser ud til at være nået frem til en model, der opfylder alle de hidtil identificerede begrænsninger. Faktisk vil de nukleare angrebsubåde ikke være amerikanske Virginias, men en udvikling af den britiske klogskabsklasse, utvivlsomt en af ​​de bedste, hvis ikke den bedste SSN i øjeblikket med den franske Suffren. Denne udvikling vil helt sikkert gøre det muligt at udstyre australske undervandsfartøjer med de samme vertikale affyringssystemer som Virginia Block IV eller V, for at implementere krydsermissiler af typen BGM-109 Tomahawk og den ammunition, som vil erstatte dem i de kommende år kom. Hertil kommer, som det var tilfældet for Attack-klassens ubåde i det sene SEA 1000-program, at systemerne om bord på skibene, såvel som ekkolodskæden, vil være i stort flertal amerikanske, således at træningen og transformationen af ​​RAN-besætninger kunne delvist udføres af den amerikanske flåde, som er meget mere til stede i dette teater end Royal Navy.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Australien

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler