Litauen ønsker at erhverve 50 kampvogne for at bevæbne sin nye mekaniserede division

- Annonce -

Ligesom de to andre baltiske stater afsætter Litauen, der blev medlem af NATO i marts 2004 og EU 2 måneder senere, en relativt stor del af sin rigdom til sine hære, med en forsvarsindsats på 2,53 % af BNP i 2023, mens landet deler en grænse på 227 km med Rusland (Enklaven Kaliningrad) og 567 km med sin hviderussiske allierede. Dets væbnede styrker består i dag af 23.000 aktive professionelle soldater, hovedsageligt i landstyrkerne, og 28.000 reservister, der udgør især en af ​​landets 3 brigader, Aukštaitija lette brigade dannet i 2017. Derudover er landet vært for permanente NATO-udsendelser, på Šiauliai-luftbasen med en afdeling på 4 jagerfly som en del af Baltic Air Policy-missionen, samt en mekaniseret bataljon på 3.700 mand under tysk kommando udstationeret i landet siden 2017 som en tryghedsforanstaltning i lyset af stigende spændinger med Rusland .

Udover reserve Aukštaitija-brigaden består de litauiske landstyrker af to brigader, en mekaniseret infanteribrigade i Kaunas-regionen og en motoriseret infanteribrigade med base i Klaipėda på Østersøkysten. Disse er i dag udstyret med 89 tysk-hollandske 8×8 Boxer infanteri kampvogne anskaffet i 2017, og hvis levering vil fortsætte indtil 2026, samt 260 brugte erhvervede M113 pansrede mandskabsvogne med Bundeswehr i begyndelsen af ​​2000'erne. for 120 ekstra boksere er under diskussion, og om landet også har investeret i kraftigt tungt mobilt artilleri med 21 PZH-2000 bælte selvkørende kanoner i tjeneste, samt 18 franske CAESAR NGs og 8 amerikanske Himarer bestilt i år, mangler de to litauiske brigader dog tydeligvis ildkraft i direkte ild og afskærmning, hvis de sammen med deres NATO-allierede skulle møde en russisk offensiv.

CAESAR NG e1672750529410 Analyse Forsvar | Hærens budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne
Litauen sluttede sig til CAESAR NG-programmet i juni sidste år, hvortil det annoncerede købet af 18 systemer

Det er grunden til, at landet planlægger at anskaffe en flåde på 50 kampvogne for at bevæbne en ny bataljon, i en samlet bestræbelse på at øge den operative størrelse af dets landstyrker op til niveau med en mekaniseret division. Oplysningerne, som oprindeligt blev afsløret af forsvarsminister Arvydas Anušauskas, blev bekræftet i går af generalløjtnant Valdemaras Rupšys, stabschef for de litauiske hære. Faktum er, at med 17.000 mand samlet i 2 professionelle brigader, hovedparten af ​​de 28.000 reservister i en let brigade, samt en mekaniseret flåde med 50 tunge kampvogne, 209 Boxer-infanterikampvogne, 39 moderne 155 mm rør og 8 lange- rækkevidde, højpræcisionsraketkastere og beskyttet af 2 NASAMS mellemdistance-luftværnsbatterier, vil den litauiske division sandsynligvis ikke have meget at misunde de franske, britiske eller italienske divisioner, hvis disse lande faktisk er i stand til at indsætte en mekaniseret division , selvom landet med kun 2,8 millioner indbyggere og et BNP på 70 milliarder dollars kun har 4 % af befolkningen og 2,3 % af rigdommen i et land som Frankrig.

- Annonce -

LOGO meta forsvar 70 analyserer forsvar | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | MBT kampvogne

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

3 Kommentarer

  1. At ønske lederskabet af det europæiske forsvar og samtidig at privilegere Afrika, som nedgør os og fordriver os til skade for de nordeuropæiske lande...
    Forstår ikke vores unge præsidents holdning.
    Nogle gange er der modsætninger, som kun kan forbløffe mig.

    • Det er hele paradokset. Men direktionen er ikke den eneste involveret her. Siden 2000 er 7 af de 5 CEMAT'er kommet fra lysstyrkerne (TDM, legion) og to fra ABC. Ingen af ​​artilleriet, ALAT, ingeniørerne osv. Der er en stærk overvægt af projektionsstyrker i TA's hierarki, og det mærkes også i de materielle voldgifte. Som sådan er vi det europæiske land med langt den mest let-medium rustning, hvad enten det er i absolut værdi eller i værdi i forhold til styrkens størrelse. Det er ikke tilfældigt

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler