Over for den kinesiske flåde sigter den amerikanske flåde efter den asymmetriske magtbalance i Stillehavet

For et par dage siden søsatte skibsværfterne i Dalian, i den nordøstlige del af landet i Liaoning-provinsen, samtidigt 2 nye Type 052D destroyere27. og 28. enheder af denne klasse udpeget i NATO under koden Luyang III, mens 5 andre skrog blev observeret på forskellige niveauer af finish på dette sted. Som tidligere år, er der næppe tvivl om, at året 2023 vil se ankomsten af ​​7 til 9 nye destroyere inden for flåden af ​​People's Liberation Army. 157 meter lange for en deplacement på 7.500 tons, disse skibe er både moderne og meget velbevæbnede, med 64 lodrette siloer, der rummer HHQ-9 langtrækkende overflade-til-luft missiler, YJ-18 krydsermissiler og CY-5 anti-ubåde , samt en 130 mm pistol, og to selvbeskyttelsessystemer CIWS HQ-10 (svarende til den amerikanske Ram) og Type 1130 (svarende til Phalanx). Hvis de er mindre veludstyrede og bevæbnede end destroyerne Arleigh Burke Flight IIa og Flight III, der fremstilles over Atlanten, produceres de dog mere end 3 gange hurtigere. Faktisk vil den kinesiske flåde inden for 8 år stille med flere store kombattante overfladeenheder end den amerikanske flåde, og kløften vil kun blive større ud over det.

For at imødegå denne store udfordring har den amerikanske flåde truffet flere foranstaltninger for at udfordre udviklingen af ​​denne magtbalance så effektivt som muligt ved at øge produktionen af ​​Arleigh Burke til 2,5 enheder om året ved at have kommanderet omkring tyve tunge fregatter af Constellation-klassen. , og frem for alt skabt endnu tættere bånd med de allierede flåder i Stillehavszonen, såsom Japan, Australien, Sydkorea, samt at have overbevist europæerne om at intensivere deres indsats og udsendelser i dette teater. Men den vigtigste beslutning, at forudse denne magtbalance, hviler ikke kun på udvidelsen af ​​flåden af ​​kombatterende overfladeenheder, en bane, der sandsynligvis er dømt til at mislykkes i lyset af Beijings industrielle, økonomiske og demografiske potentiale, men ved at engagere sig i opbygningen af ​​en asymmetrisk flådemagtbalance med den kinesiske flåde. Denne afvisning af at reagere på den kinesiske kamp afspejles i udarbejdelsen af ​​den amerikanske flådes budget for 2024, som kun giver et budget på 187 millioner dollars til udviklingen af ​​DDG(x)-programmet for at gå i produktion i stedet Arliegh Burke Flight III destroyere i midten af ​​det næste årti.

De to Type 052, der blev lanceret tidligere på ugen i Dalian, er de 27. og 28. enheder i klassen

For at gøre dette er Washington afhængig af 3 kapaciteter, over hvilke den amerikanske flåde har en fordel, ikke kun teknologisk, men også numerisk og operationel. Den første af dem er stadig i sin vorden, og vil være baseret på skabelsen af ​​en stor flåde af autonome overfladeskibe og ubåde, der fungerer til fordel for amerikanske overfladeskibe og ubåde for at udvide deres ydeevne, detektionskapacitet og ildkraft. Indtil videre forbliver udviklingen af ​​disse autonome bygninger i forsøgsfasen, og det er sandsynligt, at de første virkelig operationelle enheder først vil tage i brug i slutningen af ​​dette årti, eller mere sandsynligt i begyndelsen af ​​det næste. På kortere sigt, og som vist af de seneste begivenheder med udmeldingerne tidligere på ugen om Aukus-alliancen, den amerikanske men også allierede ubådsflåde, er genstand for al opmærksomhed fra det amerikanske admiralitet. Således vil den årlige produktion af Virginia-klasse atomangrebsubåde blive øget til 3 skibe om året, for at nå en flåde på mere end 60 skibe i 2035, sammenlignet med 48 i dag. I denne henseende, for udviklingen af ​​SSN(x)-programmet, efterfølgeren til Sea Wolf, hvorfra det vil overtage Hunter-Killer-missionen (ubådsjæger), og den første Virginia-serie uden VLS, beder den amerikanske flåde 545 dollars. mio. over budgetåret 2024.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus