Den britiske hær beordrer omgående 14 Archer selvkørende kanoner til at erstatte AS90 sendt til Ukraine

I november 2019 oprettede tænketanken Royal United Services Institute efter anmodning fra det britiske forsvarsministerium en grusom iagttagelse af midlerne til den britiske hærs rådighed, især inden for artilleri. På den dato stillede den faktisk kun 2 artilleriregimenter hver udstyret med 24 selvkørende kanoner på 155 mm/39 kaliber AS90 ud af de 89 i parken, samt 2 batterier af 6 lette bugserede kanoner L118 på 105 mm tildelt til den 16. Air Assault Brigade. Hvad angår 26. Regiment Royal Artillery, stillede det op med 35 af de 44 ikke-moderniserede GMLRS multiple raketkastere, som tænketanken derefter anså for forældede og meget sårbare over for fjendens jamming. For britiske eksperter risikerede manglen på mobilitet, ildkraft og rækkevidde af britisk artilleri at blive betalt af rigtig mange tab, hvis der skulle opstå en større konflikt.

På trods af Boris Johnsons mange spektakulære udmeldinger vedrørende Storbritanniens forsvarsambitioner fra 2020, tog det indtil januar 2023 for forsvarsminister Ben Wallace rent faktisk at behandle emnet i en parlamentarisk tale, mens krigen i Ukraine havde fremhævet artilleriets afgørende rolle i moderne meget høj intensitet. konflikter, men også den afgørende merværdi af moderne systemer repræsenteret af den tyske Pzh-2000, den polske Krab og især den franske Cæsar, for at give den ildkraft, udvidelsen og præcisionen, der er afgørende for at støtte styrkerne, men også for at kompensere for det russiske artilleris numeriske overlegenhed. Under denne tale, Ben Wallace lovede at køre Mobile Fires Platform-programmet, som oprindeligt var beregnet til at erstatte AS90'erne og L118'erne i 2032, i løbet af det nuværende årti, især siden London havde lovet Kiev den næste levering af 30 AS90'ere. Derudover vil 29 af de 44 GMLRS være moderniseret inden 2025 for at implementere nye raketter, der er i stand til at nå en rækkevidde på 150 km (mod 80 km) og modstandsdygtige over for jamming.

AS90 britiske hærs militæralliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri
Den britiske AS90 bærer en 155 mm/39 kaliber kanon begrænset i rækkevidde til 25 km

Stillet over for operationelt pres og voksende spændinger, i Europa overfor Rusland, men også i Stillehavet overfor Kina, blev situationen for den britiske hær kritisk. Og der er altså ikke noget overraskende i den udmelding, som Forsvarsministeriet gav i går, ca nødanskaffelse af 14 selvbærende 155 mm Archer artillerisystemer, designet af svenske Bofors mellem 1995 og 2009, især siden det svenske selskab blev købt ud af BAe i 2005 for at blive BAe Systems AB, som en midlertidig løsning til kortsigtet kapacitetsopbygning af den britiske hær, i afventning af endelige voldgifte af Mobile Fires Platform-programmet, som skal finde sted i de kommende måneder. Ifølge det britiske ministerium vil overdragelsen af ​​ejerskabet af de 14 systemer være gennemført i slutningen af ​​marts, og de 14 systemer vil reelt være i drift i Storbritannien fra den kommende april.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler