Den britiske hær Ajax pansrede køretøj dukker op af hjulsporet for at tage i brug i 2025

Af alle de europæiske hære er den britiske hær utvivlsomt den, der har oplevet den mest drastiske slankning siden slutningen af ​​den kolde krig, idet den går fra 158.000 mand og 900 Chieftain og Challenger kampvogne i 1989 til 79.000 mand og 227 kampvogne Challenger 2 i dag , især da den i modsætning til hæren eller Bundeswehr allerede bestod udelukkende af professionelle soldater, en århundreder gammel tradition i Storbritannien. Ud over denne størrelsesreduktion var den også udsat for et intenst operationelt pres, især på grund af interventionerne i Irak og Afghanistan sammen med USA, hvor Storbritannien hver gang har været den næststørste bidragyder til de allierede styrker bag USA stater. Samtidig er dens bevillinger også i høj grad blevet sat under pres, på den ene side på grund af reduktionerne i investeringerne i forsvaret efter den kolde krig, som faldt fra 47 milliarder dollars i 1991 til 39 milliarder dollars i 1999, og hvis udviklingen blev genoptaget fra 2000 til at nå 54 milliarder dollars i 2012, blev den igen reduceret derefter til at nå 51 milliarder dollars i 2015, før den endelig genoptog en vækstkurve, der bringer den til 68 milliarder i 2021.

Faktisk, og ligesom den franske hær, er den britiske hær i løbet af de sidste 25 år blevet konfronteret med en umulig ligning, med stagnerende eller faldende bevillinger, faldende tal og intenst operationelt pres, hvilket har tvunget den til at udskyde moderniseringen af ​​sit udstyr og førende det i dag at skulle udskifte flere af det udstyr, som nu er for forældet til at deltage i et højintensivt engagement, som tilfældet er AS90 artillerisystemer, GMLRS raketkastere, Scimetar pansrede rekognosceringskampvogne eller Warrior og Bulldog infanteri kampkøretøjer. Til dette annoncerede London i 2018 anskaffelsen af ​​523 Boxer pansrede køretøjer i ikke mindre end 11 versioner lige fra pansrede mandskabsvogne til pansrede akutmedicinsk transport, herunder mobile kommandoposter og brandstøttemorterer. . I april 2022 blev et andet parti på 100 pansrede køretøjer bestilt, uden at detaljerne om versionerne var blevet afsløret, hvilket bringer det samlede antal til 623 køretøjer, hvoraf de første elementer vil slutte sig til britiske enheder i år. Det var op til den britiske hær at kompensere for forsinkelsen af ​​et andet kritisk program, det pansrede Ajax-køretøj.

Warrior Iraks forsvarsanalyse | Lette kampvogne og pansret rekognoscering | Afghanistan konflikt
Den britiske hærs kampvogne er blevet brugt flittigt i Irak og Afghanistan

I modsætning til hæren opgav den britiske hær faktisk ikke en flåde af tunge pansrede køretøjer og annoncerede i begyndelsen af ​​2010'erne udviklingen af ​​en specifik familie af pansrede køretøjer baseret på ASCOD 2 fra General Dynamics, meget til ærgrelse over BAe og hans CV90. Oprindeligt skulle det pansrede køretøj tages i brug i 2017 for dets væbnede rekognosceringsversion betegnet Ajax, i henhold til aftalen underskrevet i 2014, der omhandlede erhvervelsen af ​​245 Ajax, 256 Protected Mobility Recce Support (PMRS) bestående af pansrede mandskabsvogne, kommando- og rekognosceringskøretøjer, og 88 pansrede køretøjer i ingeniørvarianten, til i alt 589 køretøjer og 3,5 mia. Det var derefter, at tingene blev alvorligt komplicerede, med beslutninger og tekniske problemer, der førte til eksplosion af omkostninger og især forsinkelser. På den ene side krævede London, at tanken skulle samles i Storbritannien, hvilket tvang GD til at bygge en fabrik til denne kontrakt alene, hvilket resulterede i en ekstra omkostning på mere end £360 mio. Først og fremmest, alvorlige vibrationsproblemer og det intense støjniveau inde i tanken bragte programmet på randen af ​​kollaps, ikke uden at forårsage betydelige skader på nogle testhold.


LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Lette og pansrede rekognosceringstanke | Afghanistan konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler