Italien giver sig selv midlerne, men kæmper for at finde militæret til sine nye forsvarsambitioner

Mens Italien arbejder på at øge sine militære ressourcer, både hvad angår udstyr og budget, støder man på betydelige vanskeligheder med at opfylde sine rekrutteringsmålsætninger, hvilket truer landets forsvarsambitioner.

Stigningen i midler allokeret til forsvaret havde været en af ​​Giorgia Melonis kampagneforpligtelser med den erklærede ambition om at bringe den italienske forsvarsindsats op på 2 % ved udgangen af ​​årtiet, mod 1,51 % i 2023. Og faktisk, talte med senatet tidligere på ugen, har landets nu premierminister bekræftet, at hun har til hensigt strengt at anvende sine kampagneforpligtelser på dette område på en fuldstændig åben og tillidsfuld måde.

Hun henviste her til den forhøjelse af hærbudgettet, som den tidligere koalition gik med til, hvilket blev gjort så diskret som muligt for at undgå kritik fra den italienske katolske kirke, der dengang var meget imod dette. Det er rigtigt, at siden da har den internationale situation udviklet sig markant med krigens tilbagevenden til Europa, kinesisk-amerikanske spændinger i Stillehavet og mangfoldigheden af ​​spændingspunkter, der truer adskillige europæiske og italienske interesser.

De italienske hære er nået langt. I 2015 brugte den tredjestørste økonomi på det kontinentale Europa således ikke engang 1 % af sit BNP til sine hære med et forsvarsbudget på godt 13 milliarder euro.

Men i modsætning til deres franske eller britiske kolleger havde de italienske hære dengang et budget dedikeret til opkøb, svarende i Frankrig til Major Effects Programs (PEM), relativt stort siden de nåede 4,87 milliarder euro, hvor Frankrig f.eks. havde et budget på 31,4 milliarder euro, hvoraf kun 5 milliarder euro var afsat til PEM, det vil sige en industriel indsats på forsvarsbudgettet på 15,9 % i Frankrig sammenlignet med 37,5 % for Italien.

Det er rigtigt, at Rom på dette område kan stole på to egenskaber, der er specifikke for landet. Den første vedrører opbygningen af ​​det italienske budget, da forsvarsministeriets udstyrsudgifter suppleres af industriministeriet. Af de 4,87 milliarder euro i udstyrskreditter til hærene i 2015 blev kun 2,37 milliarder euro betalt af forsvarsministeriet, og resten, dvs. 2,5 milliarder euro, var blevet finansieret af industriministeriet, til støtte for italiensk forsvarsindustri. aktivitet.

F35 Italiensk forsvarspolitik | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Hvis dette første punkt er en vis fordel både for hærene og for den italienske forsvarsindustri, repræsenterer det andet på den anden side et meget alvorligt handicap, i dag og i fremtiden. Faktisk, som alle professionaliserede vestlige hære, kæmper de italienske hære med at rekruttere.

Med lidt over 160.000 aktive militærpersoner er landet fortsat forholdsmæssigt tæt på de 207.000 franske militærpersoner i forhold til dets befolkning på 60 millioner indbyggere. På den anden side afviser en betydelig del af disse soldater restriktive stillinger, for eksempel ombordstigning på fregatter og projektion af styrker.

Faktisk, da han talte til italienske parlamentarikere, bekræftede stabschefen for Marina Militare, admiral Enrico Credendino, at han i dag var ude af stand til at levere en komplet besætning til hele dens fregatter, og specificerede til sammenligning, at den franske flåde havde to roterende besætninger pr. skib, hvilket giver dem meget større tilgængelighed til søs Lad os dog huske, at dobbeltbesætning kun vedrører nogle af den nationale flådes fregatter og ikke hele flåden.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Forsvarspolitik | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

3 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler