Rumænien vil bruge 10 milliarder euro til at modernisere sine hære

Med et forsvarsbudget på 7,8 milliarder euro om året, eller 2 % af landets BNP, er Rumænien en af ​​NATO's gode studerende, selvom denne indsats er handicappet af et BNP på mindre end 300 milliarder dollar og et af de laveste BNP pr. indbygger i den europæiske union. Der øget forsvarsindsats, startede i 2013 efter Vladimirs tilbagevenden til Kreml og den betydelige hærdning af den russiske holdning i Østeuropa, gjorde det muligt at øge forsvarsindsatsen fra 1,2 % af BNP til 2 % i dag, og af sigte mod 2,5 % i de kommende år, mens landet kan stole på en dynamisk vækst på omkring 5 % om året. Stigningen i budgetterne gjorde det muligt for Bukarest at lancere adskillige våbenanskaffelsesprogrammer, både for at modernisere sine væbnede styrker og for at vestliggøre sit udstyr, som indtil nu stort set bestod af sovjetiske materialer produceret på licens af den lokale industri. Således begyndte de rumænske luft- og landstyrker i 2020 at modtage de første af 7 MIM-104 Patriot antiluftskyts-batterier bestilt fra USA, mens den første af 2016 F-17 brugte biler erhvervet fra Portugal i 16 fulgte i år af 32 andre F-16'er afstået af Norge. I 2019 vandt den franske flådegruppe konkurrencen om konstruktion af 4 Gowind 2500 korvetter, mens Bukarest siden er startet drøftelser med Paris om anskaffelse af Scorpene-ubåde.

For et par dage siden præsenterede det rumænske forsvarsministerium sin plan for at modernisere sine landstyrker, dette efter at have annonceret for et par uger siden, anskaffelsen af ​​54 brugte M1 Abrams tunge kampvogne fra USA. Og det mindste, vi kan sige, er det Bukarest giver sig selv midlerne til at nå sine ambitioner ved at lægge ikke mindre end 10 milliarder euro på bordet at anskaffe 298 infanterikampkøretøjer, 41 SHORAD kortdistance-luftværnssystemer, omkring 155 485 mm selvkørende artillerisystemer samt 120 AIM-9 og AIM-16X Sidewinder luft-til-luft missiler til at bevæbne deres nyligt anskaffet F-XNUMX, alle med en ambitiøs leveringsplan.

AS21 Redback Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri
K21 i sin AS21 Redback-variant betragtes i dag som favoritten til Land 400-konkurrencen i Australien mod KF41 Lynx.

De 298 kampkøretøjer til infanteri, hvortil der er stillet 3 milliarder euro til rådighed, inklusive 2,5 milliarder euro til en første ordre på 246 pansrede køretøjer, hvis levering skulle begynde i år, skal erstatte omkring 150 MLI-84, der stammer fra BMP. - 1 Sovjet, i drift siden midten af ​​80'erne. De vil udvikle sig sammen med de 227 Piranha V, der bliver leveret, mens 150 ekstra eksemplarer kunne snart bestilles. Adskillige VCI'er opfylder Bukarest-specifikationerne, og inden for den annoncerede konvolut, inklusive CV90 Mk4, der for nylig vandt de slovakiske og tjekkiske konkurrencer, samt Rheinmetall KF41 Lynx udvalgt af Budapest i 2020. Den store favorit i dag er dog ingen anden i dag. end den sydkoreanske K21, efter det statslige selskab ROMARM underskrev i begyndelsen af ​​februar et aftalememorandum til produktion af pansrede køretøjer med den sydkoreanske Hanwha, efter eksemplet med, hvad der blev gjort i Polen vedrørende K2 kampvognene og de K9 selvkørende kanoner. Økonomisk med en offentlig enhedspris på mindre end 5 millioner dollars, kraftigt bevæbnet med en 40 mm autokanon og meget mobil takket være dens 750 hk motor, der giver den et effekt/vægt-forhold på 29 hk pr. ton, K21 har faktisk argumenter at fremføre , især ledsaget af en effektiv industriaftale, især da den planlagte budgetramme (10 mio. EUR/pansret køretøj) giver rumænske forhandlere stor konfigurationsfrihed.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Artilleri

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

6 Kommentarer

 1. Vi støder altid på det samme problem som med Polen.
  Den europæiske militærindustri er i prøvetagning for manglende ordrer, og når din nabo hedder Vlad, er du ikke så tålmodig med leveringer.

  Resultat, du køber tilgængelig OCCAZ (jeg elskede din artikel om leasing i de franske hære) eller fra en industrivirksomhed med en stor produktionskapacitet.

  Med disse kriterier er der stadig de amerikanske aktier og de koreanske kæder.

  For Vlad, de er virkelig bange for det.

  QED

  • Der er også et reelt prisproblem. K9 koster dobbelt så meget som en Psh2000, mens den med meget få ting byder på ydeevnen. Det er sandsynligt, at den lignende konfigurationsprisforskel også er væsentlig for K21 og Lf41/CV90.
   Selv Cæsaren er i problemer, da dens enhedspris er tæt på K9'erens, mens sidstnævnte er sporvogn, panser og selvlastende. På trods af det franske systems ubestridelige argumenter er der mange argumenter at imødegå mod K9

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW