Slag for Rheinmetalls KF51 Panther, Berlin henvender sig til Leopard 2A7V for at erstatte tanke sendt til Ukraine

Udover at stå i hånden, vil Armin Papperger, administrerende direktør for Rheinmetall, sandsynligvis have prøvet alt i de seneste uger for at overbevise Bundeswehr om at henvende sig til sin nye kampvogn, KF51 Panther, især for at erstatte de 18 Leopard A26'er sendt af Berlin. i Ukraine til støtte for Kievs forsvarsindsats mod Moskva. Desværre for ham vil det ikke. Det bekræftede præsidenten for Forsvarskomiteen i Forbundsdagen, Agnès Strack-Zimmermann, i går. i et interview med Frankfurter Rundschau, at Bundeswehr skulle bestille nye Leopard 2 kampvogne i deres ultimative A7V version, men også Pzh2000 selvkørende kanoner, til erstatning for de kampvogne, der blev sendt til Ukraine, til glæde for Krauss-Maffei Wegmann, der fremstiller de to kampvogne (med konkurrencen fra Rheinmetall), og som i de seneste måneder har set ordrebogen fyldes op efter succesen med Leopard 2 i Ungarn og NorvègeOg mens de venter på Tjekkiet.

Dette er et slag for Rheinmetall, som håbede på støtte fra Forbundsdagen til at lancere produktionen af ​​KF51 Panther, så den kan positionere sig effektivt i internationale konkurrencer, herunder i Europa. For at overbevise de tyske parlamentarikere lækkede Armin Papperger endda visse forhandlinger om risikable projekter, såsom opførelsen af ​​et produktionsanlæg i Ukraine til €200 mio., som ville være i stand til at producere 400 pantere om året, værdier som alle eksperter på området er enige om. at finde utrolige. Heldigvis for Rheinmetalls aktiemarkedskurs blev Berlin-voldgiften offentliggjort i 10 dage efter offentliggørelsen af ​​dets resultater og udsigter, ellers god og lovende.

Rheinmetalls håb om, at dets Panther sluttede sig til Bundeswehr, blev knust, i det mindste på kort sigt, af beslutningen om at anskaffe yderligere Leopard 2A7.

Valget af Leopard 2A7V giver på den anden side perfekt mening for Bundeswehr, som allerede har moderniseret en del af sin flåde af tunge kampvogne til denne standard, og som faktisk har både vedligeholdelsesinfrastrukturen og den passende uddannelse til at sætte dem. implementeret. Med en kampmasse på 63 tons er Leopard 2A7V virkelig en af ​​de bedste tunge kampvogne i øjeblikket, begge godt beskyttet af kompositpanser, der kombinerer stål, wolfram, titanium og keramik, godt bevæbnet takket være dens L55 pistol på 120 mm med glat boring og 55 kalibre fodret med 42 skud, og kraftfuldt motoriseret med sin MTU Mb 873 ka 501 turbo-dieselmotor. Den har også, i denne version, en forstærket modulær afskærmning af den frontale glacis, hvilket giver den en stålækvivalent på mere end en meter, et skrog forstærket til at modstå miner, en ny APU på 20 kw, der gør det muligt at betjene alle systemer, inklusive aircondition , stationære, samt moderniserede on-board og vetronic systemer.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artiklerne i fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyse, nyheder og syntese. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Køb af abonnementer er kun tilgængeligt fra hjemmesiden - afsnittet Abonnementer og værktøjer


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW