Sydamerikanske lande forbereder sig på fornyelsen af ​​deres ubådsflåde

Mens den største internationale opmærksomhed på flådestyrker er fokuseret på Asien-Stillehavet, Mellemøsten og Middelhavet-Atlantiske teatre, er sydamerikanske flåder langt fra at blive efterladt, især med hensyn til deres ubådsflåde.

Der er således i øjeblikket ikke mindre end 24 dieselelektriske ubåde tilhørende 7 sydamerikanske flåder i drift, hvoraf langt størstedelen er tyske Type 209'ere købt ny eller brugt i 70'erne og 80'erne.

Nogle af disse flåder, i dette tilfælde den chilenske og brasilianske flåde, har allerede påtaget sig at modernisere deres flåde, idet Santiago var den første kunde af den dengang nye franske ubåd Scorpene i midten af ​​2000'erne for 2 skibe, derefter Brasília, igen for 4 Scorpene fra Naval Group, hvoraf det første eksempel kom i drift i december 2022, som en del af et større teknologioverførselsprogram, der forventes at føre til designet af den første sydamerikanske atomangrebsubåd.

Men i dag er der ikke mindre end 16 Type 209'ere tilbage, som snart når deres aldersgrænse, og som skal udskiftes i de kommende år. Dette er grunden til, at den argentinske (2 enheder), chilenske (2 enheder), colombianske (2 enheder), ecuadorianske (2 enheder) og peruvianske (6 enheder) flåder samledes i anledning af 1. internationale symposium for kommandosoldater og ubådsstyrker i Sydamerika arrangeret af den ecuadorianske flåde den 22. marts.

For de tilstedeværende delegationer var det et spørgsmål om at dele deres tidligere og nuværende erfaringer samt deres visioner om udviklingen af ​​ubådsstyrker i de kommende år og årtier. Udover videndeling handlede det også om at etablere et udgangspunkt for muligt internationalt samarbejde, især på det industrielle område, for at garantere kontinentets sikkerhed.

den peruvianske ubådsflåde er en af ​​de største på det sydamerikanske kontinent
Den peruvianske flåde justerer 6 konventionelle ubåde, 4 Type 209 (her S-31 Angamos) og 2 Type 206

Udskiftningen af ​​Type 209-ubådene er særligt presserende for den argentinske flåde, hvis 2 resterende skibe, Santa Cruz og Salta, som kom i drift i henholdsvis 1984 og 1973, blev sat i reserve efter tabet af San Ruan, søsterskibet. af Santa Cruz, i 2017.

Situationen er ikke bedre for den colombianske flåde, hvis to Type 209'ere, ARC Pijao og CRA Tayrona kom i drift i 1975, da dens 2 Type 206, ARC Fremhævet og CRA Ukuelig, erhvervet brugt fra Tyskland i 2011, kom i drift i henholdsvis 1974 og 1975.

De 2 ecuadorianske skibe, den Shiri og Huancavilca, trådte i tjeneste i henholdsvis 1977 og 1978. Thomson og Simpson kom i drift i 1983 og 1984, samt de 4 peruanske Type 209/1200, den Angamos, Antofagasta, Pisagua et Chipana, som kom i drift mellem 1980 og 1983, mens dens to Type 209/1100, øen ogArica, trådte i tjeneste i 1975.

Udskiftningen af ​​disse cirka 12 Type 209'ere, men også af de 2 lige så gamle colombianske Type 206'ere, vil repræsentere et kritisk problem for internationale producenter. Men hvis markedet er attraktivt og kolossalt, vil konkurrencen på sin side aldrig have været så stærk.

Faktisk kan ikke mindre end 8 producenter positionere sig på disse markeder, for 11 forskellige ubådsmodeller. Alene Europa tilbyder 6 modeller af 4 producenter, den Type 212 og 214 fra tyske TKMS, S-80 fra spanieren Navantiaden Scorpene et Shortfin Barracuda fra den franske flådegruppeOg Svenske Kockums' A26 Blekinge.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Planification et plans militaires | Air Independant Propulsion AIP | Analyses Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler