Den franske Nexter sigter mod at erhverve den græske ELVO til udskiftning af mediansegmentet af den hellenske hær

På mange måder er de græske væbnede styrker de fineste på det gamle kontinent. Med et årligt budget på €8 milliarder har landet det øverste trin på podiet med hensyn til forsvarsindsats, med 3,6 % af dets BNP. Derudover formår de græske hære på trods af dette begrænsede budget at stille en betydelig styrke med 142.000 soldater og værnepligtige i flaget, samt 220.000 aktive reservister og mere end 2 millioner soldater, der kan mobiliseres ud af en befolkning på 10,6 mio. beboere. I modsætning til et flertal af europæiske lande, især i Vesteuropa, er forsvarsspørgsmål også kernen i den offentlige menings bekymringer, herunder under valg, hvilket gør forsvaret af landet til en reel national sag for et flertal af grækere.

Det skal siges, at i modsætning til europæere, der for et år siden genopdagede følelsen af ​​utryghed forårsaget af en krigerisk og aggressiv nabo, har grækerne i flere årtier levet under truslen fra en stadig mere magtfuld tyrkisk hær, og truslerne er stort set accentueret siden magtovertagelsen af præsident RT Erdogan, som siden 2003, da han tiltrådte premierministerposten, ikke er holdt op med at skabe spændinger med sin nabo, hvad enten det drejer sig om Cypern, øerne i Det Ægæiske Hav eller i nogle år, udnyttelsen af ressourcer i den græske eksklusive økonomiske zone. Og magt, den mangler de tyrkiske hære ikke, med et budget dobbelt så stort som Athen, 425.000 aktive soldater men også 2.200 kampvogne, 10.000 pansrede køretøjer, 350 kampfly, 12 ubåde samt 23 fregatter og korvetter. Derudover har Ankara investeret betydeligt i løbet af de sidste 20 år i udviklingen af ​​sin forsvarsindustri, hvilket gør det muligt hurtigt at modernisere sine 3 komponenter.

LEopard 2A4 Grækenlands Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Lette kampvogne og pansret rekognoscering
De græske hære vil modernisere 123 af deres Leopard 2A4 til standard A7

Det er netop denne hurtige modernisering, der bekymrer Athen, især da de to lande, der er medlemmer af NATO, ikke kan påberåbe sig Alliancens artikel 5 for at møde en aggression fra den ene af den anden. De græske myndigheder har i de senere år gjort en betydelig indsats for at modernisere landets flåde- og luftstyrker med anskaffelse af 24 kampfly Rafale, 4 Type 214 ubåde, samt 3 FDI fregatter for kun at nævne de vigtigste programmer. På landområdet har de hellenske styrker påtaget sig moderniseringen af ​​deres tunge komponent, især 123 af dens Leopard 2A4, som er opgraderet til A7-standarden, anskaffelse af 40 Marder IFV'er, samt igangværende forhandlinger om at erstatte BMP-1A'erne, der stadig er i drift, med 300 brugte M1A2'er, samt 170 til 205 KF41 Lynx fra Rheinmetall. Men hovedparten af ​​bestræbelserne på at modernisere denne hær mangler at komme, hvor ikke mindre end 2500 pansrede køretøjer fra mellemsegmentet når slutningen af ​​deres operative levetid i de kommende år. Det er netop derfor, at franske Nexter angiveligt er i forhandlinger med de israelske aktionærer i den græske panservognsproducent ELVO.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Lette kampvogne og pansret rekognoscering

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

6 Kommentarer

  1. En latinsk union - en middelhavsunion, der byder Portugal velkommen, bestemt atlantisk, men af ​​romansk sprog og Rumænien, så kulturelt tæt - burde integrere Spanien og kunne udvikle en række fælles projekter langt fra den tyske foragt for "Club Med-landene"

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler