Mellem ambition og skuffelse: den nye franske militærprogrammeringslov under begrænsninger

Efter flere måneders officielle udtalelser, mere eller mindre bevidste lækager og spekulationer, blev den nye franske militærprogrammeringslov afsløret i går. Dette vil ramme den franske forsvarsindsats mellem 2024 og 2030, uanset om det er statens budget til missionen, men også formatmålene og de industrielle programmer, der er i gang eller kommende. På trods af et kraftigt øget budget med 400 milliarder euro i statskreditter og 13 milliarder euro i ekstraordinære indtægter over de næste 7 år, dvs. 35 % mere end den tidligere LPM, vil dette ikke tillade genopbygningen af ​​de franske væbnede styrker at reagere på nuværende og fremtidige globale sikkerhedsudfordringer på grund af de mange begrænsninger, der gælder for dem, såsom de allerede planlagte udgiftsforpligtelser, de ekstraordinære behov for rekapitalisering af lagre, især med hensyn til ammunition, og virkningerne af inflation.

Formatet for de franske hære vil således ændre sig meget lidt i løbet af de næste 7 år, hvad enten det drejer sig om menneskelige ressourcer, hvilket først og fremmest vil se antallet af operationelle reserver fordobles, men hvis aktive personel vil forblive stort set det samme, som mht. af bemanding, hærene passerer gennem et lavpunkt beliggende mellem 2028 og 2030 i dette område. Ligesom i den tidligere LPM vil budgetudviklingen foregå i to etaper. Mellem 2024 og 2027, dvs. udgangen af ​​den nuværende femårige periode, vil budgettet stige med 3 milliarder euro om året, derefter med 4,3 milliarder euro om året over de resterende 3 år. Dette er, som vi allerede har diskuteret, en opdeling identisk med den, der blev implementeret under LPM 2019-2025, som sørgede for en stigning på 1,7 milliarder euro om året mellem 2019 og 2022, derefter 3 milliarder euro om året indtil 2025, divideret med valgfrist. Vi kan derfor være relativt sikre på anvendelsen af ​​LPM frem til 2027, men næppe længere. Derudover omfatter denne budgetforhøjelse ikke de 13 mia. EUR i ekstraordinære indtægter, uden at det præcist vides, hvornår dette rent faktisk vil blive opnået.

EBRC Jaguar e1652367121220 Analyse Forsvar | Artilleri | Jagerfly
Kun 200 af de 300 Jaguar EBRC'er vil blive leveret i 2030, nogle af de moderniserede AMX-10RC'er skal gå i ekstra tid

Mens nogle programmer er blevet afvist, især dem, der er relateret til afskrækkelse eller med en stærk politisk konnotation såsom FCAS og MGCS, har de fleste af de andre store programmer gennemgået en slankekur på LPM, det meste af tiden med en svimlende produktion og en indhentning efter 2030. I dette område er de 3 hære også blevet ramt. Hæren vil således kun have 200 af de 300 Jaguar EBRC'er, 1345 af de 1808 Griffons og 1405 af de 2038 Servals fra Scorpion-programmet, mens kun 160 af de 200 Leclercs vil være moderniseret på denne dato. På den anden side vil den have de 109 planlagte CAESAR NG kanoner, samt 24 Serval Mistral tætte luftværn og 12 Serval LAD anti-drone systemer og alle 17 planlagte Patroller land drone systemer. Endelig vil det modtage mindst halvdelen af ​​de 26 langdistance-artillerisystemer, der er planlagt på lang sigt, hvor det amerikanske HIMARS-system ofte nævnes på dette område, selv om andre alternativer, især national eller europæisk produktion, ikke er udelukket.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

5 Kommentarer

  1. […] Faktisk, hvis Frankrig rent faktisk har til formål at udvikle sit eget system, som ville tilbyde langt fra ubetydelig operationel merværdi på dette område, vil det sandsynligvis være nødvendigt at henvende sig til andre partnere, uden for den europæiske sfære, i håbet om at opnå en vis eksportsucces. Hvad der dog er sikkert, er, at de tyske udmeldinger i dag spiller imod fremkomsten af ​​et fransk-designet raketaffyringssystem, mens budgetmæssige overvejelser er kritiske inden for rammerne af LPM 2024-2030. […]

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler