Le Rafale vil det være arvingen til Mirage III for fremtiden for den franske luftfartsindustri?

Hurtig, adræt, kraftfuld og godt bevæbnet, forfaderen til Rafale, Mirage III er uden tvivl en legende om militær jagerflyvning i verden. I hænderne på israelske piloter vandt Dassault Aviations enmotorede delta-wing jagerfly over arabiske MiG'er og jægere under seksdages- og Yom Kippur-krigene.

Han spillede en afgørende rolle i den hebraiske stats sejr under disse to konflikter, idet han prydede flyet med en aura af effektivitet og ydeevne, som byggede dets eksportsucces med 1400 bygget fly (Mirage III og V), og som påtvang Dassault Aviation jagerfly på det internationale marked i flere årtier.

Mirage III/V blev således eksporteret til 13 lande, dens efterfølger Mirage F1 til 10 lande, og Mirage 2000 til 8 lande. Hvert af disse fly beholdt de vigtigste fordele ved Mirage III, nemlig høj ydeevne for et kompakt og økonomisk fly at købe og implementere sammenlignet med størstedelen af ​​amerikanske fly, såsom F-100 Super Sabre og F-104 Starfighter til Mirage III, til F-4 Phantom II til Mirage F1.

Mirage 2000 stod over for Tornado, F-15 og F-18 i 2000, selv om de to sidstnævnte led under ankomsten af ​​den amerikanske F-16 Falcon, netop designet som en let og økonomisk jagerfly, ligesom franske jægere, og ikke i den traditionelle angelsaksiske trend.

Med Rafale, tog Dassault Aviation en betydelig risiko, ved ikke at målrette sit foretrukne felt, højtydende enmotorede jagerfly, men et alsidigt tomotoret jagerfly, et felt, hvor amerikanerne og briterne havde etableret sig i Vesten i flere årtier, med F-4 Phantom derefter F-14, F-15, Tornado og F-18, og da de udviklede nye modeller af denne type med Typhoon fra Eurofighter-konsortiet, F-22 fra Lockheed-Martin og F/A-18 E/F Super Hornet fra Boeing.

Efter næsten to årtier med magre tider præget af rungende eksportfejl mod F-16 (Marokko), F-35 (Holland, Danmark) og endda den svenske Gripen (Brasilien), Rafale endelig lykkedes det at overbevise sine første tre eksportkunder i 2015, Egypten for 24 fly, Qatar for 24 fly (+12 optioner udnyttet i 2017) og Indien med 36 fly.

Men den virkelige indvielse for Rafale kom i 2021, da Grækenland (18+ 6 enheder), Kroatien (12 fly), Egypten (30 fly) et De Forenede Arabiske Emirater (80 fly) meddelte deres ordrer, fulgte i 2022 af Indonesien (42 fly), hvilket gør den franske jager til den største eksportsucces i sin generation, der langt overgår Typhoon, Super Hornet, Eagle II og Su-35, og transformere det, der længe blev opfattet, selv i Frankrig, som en kostbar fiasko, til en reel international succes.

Andre lande er i forhandlinger med Dassault Aviation om nye ordrer, selvom den franske producent har lært af disse fejl, og forbliver særlig diskret med hensyn til emnet.

F100 Mirage III jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly
Mirage III skabte billedet og succesen for den franske forsvarsluftfartsindustri i flere årtier

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruktion af militærfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler