Canada er klar til at lancere en kopi af den australske konkurrence fra 2015 om at bygge 12 konventionelle ubåde

I modsætning til det store flertal af de europæiske medlemslande i NATO har Canada, et stiftende medlem af Alliancen, foreløbig ikke præsenteret en fast budgetplan for at opnå en forsvarsindsats på 2 % af sit BNP.

Men på trods af en udsultet forsvarsindsats på kun 1,35 % af BNP og et budget på 23 milliarder dollar (os) i 2023, har landet i de senere år gennemført adskillige store programmer for at modernisere sine væbnede styrker, herunder erhvervelsen af ​​88 F -35A kampfly til at erstatte de 76 CF-18'ere, der stadig er i drift, men også 15 britiske F-26 fregatter at erstatte de 12 Halifax-klasse fregatter, der kom i drift mellem 1988 og 1995.

For nylig annoncerede Ottawa sin hensigt om at erstatte sin flåde af 15 maritime patrulje CP-140M Auroras, afledt af Lockheed P-3 Orion, af den nye amerikanske Boeing P-8A Poseidon. Men på flådeområdet vil den største revolution, der kommer for Royal Canadian Navy, finde sted i ubådsfeltet.

Faktisk implementerer Royal Canadian Navy i dag, 4 Victoria-klasse diesel-elektriske ubåde, udviklet af Storbritannien til at støtte deres nye Conqueror-klasse SSN'er og erstatte Oberons i midten af ​​80'erne. Af de 12 ubåde, der var planlagt til Royal Navy, blev kun fire bygninger af det, der dengang blev udpeget som Upholder, bygget, og Royal Navy havde besluttede i mellemtiden, ligesom den franske flåde eller den amerikanske flåde, udelukkende at vende sig til atomdrevne undervandsfartøjer.

De 1990 skibe blev taget i brug mellem 1990 og 4 og blev endelig solgt i 1998 til Royal Canadian Navy for at erstatte de canadiske Oberons, som havde nået deres pensionsalder.

I hele perioden efter den kolde krig var den meget lille størrelse af den canadiske ubådsflåde næppe et handicap, især da Ottawa ligesom dets europæiske kolleger udnyttede det potentiale, som de berømte "fredens fordele" gav, som præsenteret efter Sovjetunionens sammenbrud i Vesten.

Men efterhånden som spændingerne stiger i Atlanterhavet og Arktis mod Rusland og i Stillehavet mod Kina, har de canadiske myndigheder været nødt til at revidere formatet for flåden opad, og mere specifikt ubådsflåden.

Royal Canadian Nagy indsætter 4 konventionelle ubåde af Upjolder-klassen

Og faktisk ifølge canadisk presse, ville landets myndigheder nu være i samråd om at gennemføre et nyt program for at erstatte de 4 Victorias med ikke mindre end 12 konventionelle ubåde.

For at gøre dette præsenterer Ottawa en kuvert på 60 milliarder canadiske dollars eller 40 milliarder euro. For adskillige kommentatorer ville Royal Canadian Navy imidlertid have betydelig plads til forbedringer i dette program, et budget på 100 milliarder dollars, eller 60 milliarder euro, der ofte bliver fremsat i denne henseende.

Dette budget, men også antallet af målrettede skibe, minder bestemt om den tidligere konkurrence i Australien, der blev vundet af den franske flådegruppe i 2015, før den ensidigt blev opgivet af Canberra i 2021 for at vende sig til samarbejdet med USA og Storbritannien som en del af den nydannede AUKUS-alliance, til at producere otte angrebsubåde, denne gang med atomfremdrift. Men hvis den canadiske konkurrence i udseende minder om australieren, vil den faktisk være meget anderledes.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubådsflåde | Forsvarsanalyse | Canada

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

5 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler