Hvilken rustning skal sikre Leclercs midlertidige, hvis MGCS-programmet skulle udskydes?

en kmw leopard 2a7 med trofæ-aps på nato-dagen 2022 4608 x v0 9cxnnjwz5afa1.jpg

Disse sidste dage har formentlig været de sværeste med hensyn til Main Ground Combat System eller MGCS-programmet, som oprindeligt var beregnet til at erstatte Leclerc og Leopard 2 fra 2035. Faktisk er der den ene efter den anden blevet udsendt adskillige meddelelser på tværs af Rhinen, hvilket har forladt antage, at denne frist ikke længere ville blive overholdt. Så, ifølge Bundeswehr, ville de industrielle flaskehalse, som programmet står over for i dag, nu forbyde ibrugtagning i 2035.

Få dage siden, Suzanne Weigand, CEO for RENK, som designer og fremstiller de meget kritiske transmissioner af franske og tyske kampvogne, erklærede under et interview, at den samme deadline ikke længere var ønskelig, mens den umiddelbare efterspørgsel efter nye kampvogne kommer til at omfordele fysiognomien på det adresserbare marked i 2035.

Nådekuppet blev behandlet i slutningen af ​​ugen af Krauss Maffei Wegmann, designeren af ​​Leopard 2, som præsenterede en ny 2A8 version af sin tank, og indikerede, at en mere avanceret version, stadig kaldet 2AX, var under udvikling til ibrugtagning inden for 2 eller 3 år.

MGCS-programmets kalender truede

Det er klart, at det snart vil være umuligt at fortsætte med at håbe, at den første MGCS vil komme til at erstatte den franske Leclerc og den tyske Leopard 2 fra 2035, hvor datoen 2045 ofte nævnes på tværs af Rhinen.

Denne frist er endda, set fra et vist synspunkt, sandsynligvis optimistisk i lyset af virkeligheden af ​​den vending på markedet for tunge tanke, som vi i dag er vidne til i Europa som i verden. Som vi har nævnt i vores tidligere artikler om emnet, ville en sådan udsættelse skade både den franske hær og National Defense Land Industrial and Technological Base.

Den første har faktisk ikke i øjeblikket mulighed for at forstærke eller modernisere sin Leclerc-flåde, som den burde for at nå en sådan deadline, eller i det mindste er der intet, der hidtil i fransk militærprogrammering indikerer, at hypotesen er blevet behandlet som en helhed. Den anden har på sin side en optimeret belastningsplan med SCORPION-programmet, der tager det til 2035, og regnet med TITAN programmet, hvoraf MGCS er hovedsøjlen, til at tage over på dette tidspunkt.

MGCS-forsinkelse ville skade hærens TITAN-program
Hærens TITAN-program er en udvikling af SCORPION-programmet, der integrerer den tunge pansrede komponent

Faktisk, hvis, som det nu er meget sandsynligt, at MGCS-programmet skulle blive udskudt uden at blive annulleret, vil det være nødvendigt for Paris at finde en midlertidig løsning, der samtidig kan opfylde både hærens og BITD's behov. land, for at bevare begges kapacitet og ambitioner.

På vej mod en foreløbig løsning for Hæren

Adskillige artikler publiceret på denne side har allerede undersøgt et par muligheder, som f.eks EMBT-demonstratoren og dens meget lovende tårn udviklet af Nextereller endda ved at vende sig til en eksogen opløsning, som KF51 Panther fra Rheinmetall, den polske K2PL eller den nye Leopard 2AX er designet af KMW, Nexters partner i KNDS-gruppen.

Disse analyser var imidlertid baseret på undersøgelsen af ​​en eksisterende løsning, for at bestemme dens relevans og bæredygtighed i tilfælde af en stigning i formatet, og ikke for at reagere på en udsættelse af MGCS. I denne artikel vil vi tværtimod tage udgangspunkt i behovene, fra den internationale og kommercielle kontekst, men også fra erfaringerne fra krigen i Ukraine om dette emne, for at fastslå, hvad der ville være det bedste svar, som den franske BITD kunne give .

For kun få år siden anså de fleste stabe kampvognen for at være et levn fra fortiden. For mange har de fremskridt, der er gjort i de seneste årtier inden for panserværnsammunition, men også inden for prowling ammunition og præcisionsartilleri eller luftbåren ammunition, gjort tanken for sårbar til at spille sin rolle på slagmarken. Eksemplerne på engagementer efter den kolde krig, især i Tjetjenien, Irak eller Afghanistan, havde en tendens til at bekræfte denne opfattelse.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus