Den russiske flåde ønsker at skrotte sin Saint-Petersburg-ubåd kun 14 år efter dens levering

Saint-Petersburg-ubåden, toppen af ​​Lada-klassen, vil blive skrottet efter beslutning fra den russiske flåde efter kun 14 års tjeneste.

Præsenteret for første gang i slutningen af ​​90'erne, netop da Rusland gennemgik en af ​​de største økonomiske og politiske kriser i sin historie og tildelte et forfærdeligt slag for sin forsvarsindustri, de konventionelle ubåde af Lada-klassen, projekt 677, skulle markere genoplivningen af ​​produktionen af ​​denne type skib i Moskva.

Meget ambitiøst sørgede programmet især for en meget avanceret integration af digitale teknologier, så besætningen kunne reduceres til kun 35 mand, sammenlignet med mere end 50 for de 636 forbedrede kilo, som de skulle erstatte.

Derudover var forskningen begyndt for at udstyre skibet med anaerob AIP fremdrift som den svenske Götland eller den nye tyske Type 214. Byggeriet af klassens prototype, St. Petersborg-ubåden, begyndte i slutningen af ​​1997, og skibet blev søsat syv år senere, hvilket på det tidspunkt var en meget kort frist for russiske skibsværfter. Det var der, problemerne begyndte at hobe sig op.

I 2005, da det begyndte sine søforsøg, blev programmet suspenderet på grund af manglende midler til at frigøre de nødvendige midler til design og fremstilling af andre flådeoverfladeenheder, for først at genoptage i slutningen af ​​2012.

I mellemtiden var ambitionen med programmet blevet reduceret, den russiske flåde foretrak at vende sig til det mere pålidelige 636.3-program for at forny Sortehavsflåderne, så senere Stillehavsflåden og Østersøen, eller 18 ubåde. Lada-klassen var på sin side begrænset til at erstatte Project 877 Kilo-klassens ubåde fra den nordlige flåde.

Men da Saint-Petersbourgs præstation under sine søforsøg blev betragtet som meget skuffende, blev designet af en forbedret version, betegnet projekt 677M, påbegyndt for at overvinde dens vigtigste mangler.

Hvis 4 af disse skibe i dag er på forskellige konstruktionsstadier, inklusive Kronshtadt, som er ved at afslutte sine søforsøg og skulle slutte sig til den nordlige flåde i år, og at 2 andre enheder er blevet bestilt i 2022, Sankt Petersborgs skæbne forblev usikker.

Saint-Petersburg-ubåden har i modsætning til de forbedrede kilo aldrig demonstreret sit operationelle potentiale
Den russiske flåde foretrak at henvende sig til 636.3 Improved Kilo for at modernisere ubådsflåderne i Sortehavet, Stillehavet og Østersøen i lyset af Lada-klassens skuffende præstation.

Det er nu gjort ifølge Tass-styrelsen, med henvisning til to kilder tæt på sagen, hvilket indikerer, at det russiske admiralitet besluttede at ophugge skibet, kun 14 år efter dets levering, uden at det nogensinde var blevet optaget i aktiv tjeneste.

Ifølge disse kilder ser det faktisk ud til, at omkostningerne ved at modernisere skibet for at bringe det op til 677M-standarden og dermed rette op på dets mange fejl, vil mindst svare til dem, der tillader konstruktionen af ​​et nyt skib, hvilket markerer enden af dette skib i en glorværdig skæbne.

Imidlertid synes de vanskeligheder, som Lada-programmet stødte på, ikke at være forsvundet med skrotningen af ​​klassens leder, selv om der er gjort store fremskridt, ser det ud til, at rette op på de vigtigste mangler.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubådsflåde | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler