Kinas nye YJ-21 og CJ-21 hypersoniske antiskibsmissiler er en game changer i Stillehavet

De kinesiske myndigheder meddelte med understøttende billeder, at YJ-21 og CJ-21 anti-skib ballistiske missiler nu var operationelle og nu var ved at udstyre PLA flåde- og luftenheder, især Type 055 tunge destroyere. Ankomsten af ​​disse missiler vil yderligere øge den kinesiske udfordring for den amerikanske flåde, mens spændingerne mellem Beijing og Washington fortsætter med at vokse omkring den taiwanske sag.

Kunne Kina have stjålet høfligheden fra Rusland ved at indsætte et hypersonisk antiskibsmissil ombord dens nye Type 055 tunge destroyere ?

Under alle omstændigheder er dette spørgsmålet, der opstår efter offentliggørelsen af ​​billeder, der viser affyringen af ​​et missil identificeret som YJ-21 fra et af disse skibe, hvilket tyder på, at missilet faktisk kunne være i drift, eller i det mindste i den avancerede testfase.

Som om denne nyhed alene ikke var nok, nye billeder blev udsendt, der viser en H-6N langtrækkende flådebombefly, der også bar et anti-skib ballistisk missil, som eksperter mener at være CJ-21.

YJ-21 og CJ-21 stammer fra DF-21D antiskibsmissilet

Dette er den luftbårne version af YJ-21, selv afledt af den berømte DF-21D langtrækkende anti-skib ballistisk missil implementeret fra landbaserede løfteraketter siden begyndelsen af ​​2010'erne. Med en rækkevidde på 1 km havde DF-700 forårsaget en dybtgående omvæltning i handlefriheden for amerikanske og vestlige flåde- og flådestyrker nær kysten.

YJ-21 og CJ-21 er afledt af det CF-21D anti-skib ballistiske missil
YJ-21 og CJ-21 er afledt af det CF-21D anti-skib ballistiske missil

Den amerikanske flåde havde dog i flere år implementeret et svar på truslen fra DF-21D og dens storebror DF-26 med en rækkevidde på 4 km. Ligesom overvågningen af ​​kinesiske ballistiske afskrækkende missilaffyringer, overvåges indsættelsen og affyringen af ​​disse antiskibsmissilbatterier nøjagtigt af amerikanske observations- og efterretningssatellitter.

I tilfælde af en aggressiv ild mod et amerikansk skib, vil denne tidlige opdagelse give eskorteskibe mulighed for at indsætte deres anti-ballistiske våben, SM-3 missilet, for at opsnappe truslen, før den rammer sit mål.

Samtidig er truslen repræsenteret af YJ-12 og CJ-12 supersoniske anti-skib krydsermissiler med en flyveprofil, der kan sammenlignes med den russiske Kalibr, og implementeret af henholdsvis skibe (destroyere og ubåde) og kinesiske flådefly, var inden for rækkevidde af SM2 antiluftskytsmissiler fra amerikanske destroyere og krydsere.

Faktisk, selv om det ikke skulle forsømmes, var truslen fra de nye kinesiske antiskibsmissiler, der dukkede op i de senere år, indeholdt af den amerikanske flåde og dens allierede.

H6N CJ21 e1650460631733 Anti-skib missiler | Hypersoniske våben og missiler | Flash forsvar
H-6N langtrækkende bombefly med et ballistisk missil, sandsynligvis en CJ-21

Nye muligheder for Type 055 destroyere og H-6N bombefly


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta defense 114 Anti-skibs missiler | Hypersoniske våben og missiler | Flash forsvar

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

3 Kommentarer

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler