Vil Frankrig engagere sig i udviklingen af ​​et langtrækkende artillerisystem?

- Annonce -

Hvis der er ét stykke udstyr, der har demonstreret sin anvendelighed på de ukrainske slagmarker, er det uden tvivl langtrækkende artilleri, og mere specifikt raketaffyringssystemer som f.eks. den berømte amerikanske HIMARS, men også Grad, Smerch og andre Tornado S og G brugt af de to krigsførende. Denne ammunition er i stand til at slå med kort varsel i dybden af ​​fjendens system og er præcis, hurtig og svær at opsnappe af luftværnsforsvar. Da de desuden kan implementeres, for de mest avancerede af dem, relativt langt fra indsatslinjen, lider de af relativt lav slid sammenlignet med traditionelle artillerisystemer, der er mere følsomme over for granatbeskydning. Vi kan således overveje, at ankomsten af ​​den første amerikanske HIMARS inden for de ukrainske styrker i slutningen af ​​foråret 2022 spillede en afgørende rolle i udviklingen af ​​magtbalancen på flere fronter, især ved at ødelægge talrige russiske logistiksteder.

Effektiviteten af ​​langdistanceraketaffyringssystemer er ikke en opdagelse for militære stabe, herunder i Vesten. De fleste NATO-hære bestilte således det nye amerikanske M80-system i midten af ​​270'erne, produceret i mere end 1500 enheder, herunder 951 til de amerikanske hære, 252 til Bundeswehr, 64 til den britiske hær og 57 til den franske hær. Men når den sovjetiske trussel var fjernet, og den kolde krig blev anset for at være forbi, mistede disse systemer meget af deres pragt, især da de led af 2 kritiske defekter. Først og fremmest var de dyre, ikke kun at købe (næsten 3 millioner dollars i 1982 for løfteraketten alene), men også at eje, og systemet krævede stor vedligeholdelse for at garantere dets effektivitet og tilgængeligheden af ​​raketterne. For det andet var de til ringe nytte under oprørsbekæmpelseskampene, hvor vestlige hære deltog fra midten af ​​90'erne.

den lru analyserer forsvaret | Frankrig | Højintensiv krig
M270 er ved at blive erstattet af HIMARS-systemet inden for de amerikanske hære og flere allierede styrker

Faktisk smeltede de fleste M270-parker som sne i solen i europæiske hære fra begyndelsen af ​​2000'erne, og antallet blev ofret på alteret for landets fordele. Sådan justerer Bundeswehr i dag kun 40 M270 bragt til MARS II-standarden (Mittleres Artillerieraketensystem ), British Army 44 ikke-moderniserede systemer og Army 13 systemer bragt til LRU-standarden for Unitary Rocket Launcher, mens disse 3 lande har overført visse enheder til Ukraine, og den faktiske tilgængelighed af disse parker er meget lavere end disse teoretiske værdier . Ud over deres lille antal og deres tvivlsomme tilgængelighed er disse systemer også i vid udstrækning udklasset, især med hensyn til rækkevidde og nøjagtighed, af nyere systemer som den amerikanske HIMARS, den sydkoreanske K239 men også, på en mere problematisk måde, af den russiske 300 mm Tornado S og 122 mm Tornado G. Hvis der inden for rammerne af den næste militære programmeringslov 2024-2030 planlægges en indsats for at erstatte LRU'erne med et mere moderne system, har der længe været tale om et hyldekøb af et importeret system, hvor HIMARS har blevet ofte nævnt. Men ifølge ministeren for de væbnede styrker, Sebastien Lecornu, kan det godt være, at Paris endelig beslutter sig for at udvikle sit eget system.

- Annonce -

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Frankrig | Højintensiv krigsførelse

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler