Den kinesiske flådes 8 Type 055 superdestroyere er nu i drift

I begyndelsen af ​​2000'erne, for blot tyve år siden, var den kinesiske flådes mest dygtige og kraftigt bevæbnede overfladestridende skibe de to Type 052 destroyere, der kom i drift mellem 1994 og 1996.

Disse 4600 tons og 144 meter store skibe havde imidlertid begrænsede kapaciteter, både med hensyn til sensorer og bevæbning, og afgav kun 8 til 16 YJ-83 antiskibsmissiler og den eneste antiluftfartøjskapacitet, en ulicenseret kopi af den franske flåde. Crotale betegnet HHQ-7.

På det tidspunkt havde den kinesiske flåde ingen dybhavsengagement eller evner til fjernkraftprojektion. Siden da har tingene udviklet sig betydeligt.

Faktisk justerer den ikke kun mere end 25 Type 052D/DL 7000 tons antiluftflydestroyere, men også en stor flåde af Type 054A anti-ubådskrigsfregatter, konventionelle og nukleare ubåde og nu store kraftprojektionsskibe som Liaoning , Shandong og snart Fujian hangarskibe, samt LPD Type 071 og LHD Type 075.

Men klassen af ​​skibe, der markerer denne ændring i kategori af den kinesiske flåde, er ingen ringere end Type 055 super destroyer, hvoraf 8ᵉ og sidste enhed af den indledende batch, den Xianyang (skrog nummer 108) kom i drift for et par dage siden.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Militær flådekonstruktion | Flash forsvar

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler