Langrækkende artilleri: Franskmændene tænker på det, tyske industrifolk forventer det

USA styrker HIMARS-systemet e1658839692369

Langrækkende artilleri er blevet et kritisk operationelt problem for moderne hære, dets effektivitet i højintensitetskonflikter er blevet demonstreret bredt i Ukraine. Og på dette område giver moderne systemer, såsom HIMARS fra amerikanske Lockheed-Martin eller russiske Tornado S og G, betydelig merværdi i forhold til ældre systemer, især på grund af deres præcision ogen række uovertruffen af ​​tidligere generationers systemer.

I Vesten var det kun USA, der havde bevist knowhow på området, hvor sidstnævnte havde udviklet M270 MRLS, som kom i drift i 1980 som et svar på de sovjetiske Grad og Smerch. Og faktisk udrustede adskillige NATO-hære, herunder Tyskland, Frankrig, Det Forenede Kongerige, men også Italien, Holland, Grækenland, Tyrkiet og Norge, sig selv i 80'erne af denne enhed, hvilket gjorde det muligt at nå mål op til 45 km væk. med et sandsynligt cirkulært mellemrum på omkring ti meter og betydelig ødelæggelseskapacitet.

Visse europæiske lande, og især Frankrig, havde ikke desto mindre knowhow til at udvikle lignende enheder. Sovjetblokkens sammenbrud og den drastiske reduktion i de europæiske hæres formater og budgetter tillod imidlertid ikke franske ingeniører at gå ind på denne vej. På den anden side af Atlanten begyndte den amerikanske hær i slutningen af ​​90'erne udviklingen af ​​en erstatning for M270.

Den nye enhed var beregnet til at være mere mobil og lettere projicerbar end den tunge M270 og dens 25 tons i kamp, ​​og den skulle også være bevæbnet med nye raketter med øget rækkevidde og præcision. Sådan udviklede Lockheed-Martin M142 HIMARS, som blev monteret på en 6x6-lastbil frem for en bælte-strandform, og som kun vejede 16 tons på vægten, så den kunne løftes i luften efter behov. .

Det vil dog være nødvendigt at nå 2010 for at M142 kan komme i tjeneste i den amerikanske hær, derefter Marine Corps og National Guard. På trods af effektiviteten af ​​systemet demonstreret i Afghanistan og derefter i Syrien, det er først i 2018, at et første europæisk land vil bestille HIMARS, i dette tilfælde Rumænien for 54 enheder.

marts KMW 004 e1682425437313
Den tyske MARS II er ligesom den franske LRU udstyret med et affyringssystem udviklet af Airbus DS og forbyder brugen af ​​raketter udstyret med subammunition

Samtidig skrinlagde mange europæiske hære deres M270'er, såsom Norge, Danmark og Holland, mens andre udskød deres modernisering, såsom Storbritannien. Alle de europæiske hære, der holdt M270 i deres inventar, reducerede deres bemanding betydeligt, såsom Frankrig, der reducerede sin flåde til kun 13 eksemplarer inden for 1ᵉʳ Artillery Regiment, hvoraf ikke desto mindre 7 eller 8 ville være effektivt operationelle.

Desuden, selvom Frankrig moderniserede sine systemer til LRU-standarden, og Bundeswehr til Mittleres Artillerieraketensystem (MART II), har de været anset for at være forældede i flere år, især i lyset af nye russiske multiraketkastere som Tornado. Krigen i Ukraine har haft effekten af ​​et elektrochok i dette område i og uden for Europa, da ikke mindre end fire nye kunder til M142 Himars har erklæret sig selv, de tre baltiske lande og Polen, mens andre hære EU gennemfører konsultationer i dette område, herunder den britiske hær, den norske hær og den finske hær.

I Frankrig, inden for rammerne af den næste militære programmeringslov 2024-2030, repræsenterer udskiftningen af ​​M270 LRU'er en stor udfordring. Men til dato, Forsvarsministeriet har endnu ikke offentliggjort sine voldgiftssager til fordel for en hyldevare LRM, efter al sandsynlighed den amerikanske M142 HIMARS, eller om systemet ville blive udviklet af den franske forsvarsindustri. På den anden side af Rhinen har producenterne i vid udstrækning taget føringen i at forudse Bundeswehrs fremtidige behov.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

4 tanker om "Langrækkende artilleri: Franskmændene tænker på det, tyske industrifolk forventer det"

  1. Ludovic Auray

    Bagefter må vi ikke glemme, at LRU'erne forbliver et system til at kompensere for manglen på luftoverlegenhed.
    Deraf interessen for Ukraine, for at vores hære sandsynligvis har nogle ja, men jeg foretrækker meget Rafale og jordangreb

  2. […] fra Lockheed-Martin, underskrev offentligt en hensigtserklæring om at tilbyde et flerdobbelt raketaffyringssystem afledt af HIMARS til Bundeswehr for at erstatte MARS II, der er i drift i dag. Det var en første […]

  3. […] et partnerskab blev for nylig underskrevet mellem Rheinmetall og Lockheed Martin om udvikling af en udvikling af HIMARS-systemet, mens KMW og […]

  4. […] Langdistanceartilleri: Franskmændene tænker på det, de tyske industrifolk forventer det […]

Kommentarer er lukket.