Airbus' superhurtige Racer-helikopterdemonstrator burde (virkelig) flyve i år

To gange, Den 7 et le 15 mars 2022, adskillige transport- og angrebshelikoptere fra de russiske styrker i fremadrettet indsættelse i den internationale lufthavn i Kherson, var ofre for ukrainske angreb, som ødelagde eller alvorligt beskadigede mindst femten fly ved et artilleriangreb og et angreb fra specialstyrker. I overensstemmelse med russisk doktrin var flyet faktisk blevet indsat så tæt som muligt på indgrebszonen for at reducere transittider og reaktionstider for at støtte styrkerne. Desværre for den russiske generalstab var ukrainerne i stand til at udnytte denne svaghed til at udføre en af ​​de første strålende handlinger i denne krig. Denne episode illustrerer perfekt en ny virkelighed, som luftkampsenheder nu skal stå over for, og tvinger dem til at operere fra baser meget længere væk fra indsatslinjerne, og derved øge transittider og reducere en af ​​styrkerne ved helikopteren i kamp, ​​nemlig dens store reaktivitet . Samtidig betalte russiske og ukrainske helikoptere en meget høj pris for fortætningen af ​​luftværnssystemer, især bærbare jord-til-luft missiler, som forårsagede størstedelen af ​​helikoptertabene på begge sider.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Conflit Russo-Ukrainien | Construction d'Hélicoptères Militaires | Flash Défense

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler