Kan Nexters EMBT demonstrator indgå i den næste standard af Leopard 2?

For kun et par måneder siden repræsenterede nyheder om kampvogne, betegnet med det engelske akronym MBT (Main Battle Tank), kun en lille del af forsvarsnyhederne, i Europa som overalt i verden.

Krigen i Ukraine og dens konsekvenser, især på efterspørgslen efter denne type rustning, har radikalt ændret situationen, og emnet diskuteres nu ikke blot hyppigt, men det er af reel interesse fra den offentlige mening.

Temaet er også blevet et emne af interesse for politikere, som generaldelegeret for våben, Emmanuel Chiva, bemærkede under hans høring af deputerede for Nationalforsamlingens Forsvarskommission, som en del af de forberedende konsultationer til afstemningen om den fremtidige lov om militær programmering.

Adskillige deputerede har faktisk stillet spørgsmålstegn ved DGA om fremtiden for det fransk-tyske MGCS-program, der, som vi ved, har været udsat for visse vanskeligheder i flere måneder. Med hensyn til dette emne ønskede Emmanuel Chiva at være beroligende, idet han præciserede, at programmet fulgte sin bane, og nævnte, at otte vigtigste teknologiske demonstratorer (eller MTD for det engelske akronym) var blevet tildelt producenterne.

Selvom det var betryggende, indeholdt DGA's svar ikke desto mindre en vis tunge på vægtskålen, idet man f.eks. ignorerede, at de 5 resterende BAT'er i dette program, som har 13, inklusive visse vigtige emner såsom hovedbevæbningen af ​​kampvognen og dens rustning, var blevet "udskudt" på grund af modstand mellem producenter, og i særdeleshed mellem Rheinmetall og Nexter.

Frem for alt blev spørgsmålet om at udskyde programmet efter 2040, selv om det var klart behandlet og endda i vid udstrækning truffet voldgift på tværs af Rhinen, undgået, mens selve indrømmelsen af ​​den franske minister for de væbnede styrker, Sébastien Lecornu, ville en sådan glidning være mere end problematisk for hæren, som har til hensigt at erstatte sine delvist moderniserede Leclercs fra 2035. I denne sammenhæng giver høringen af ​​denne samme kommission af Nicolas Chamussy, CEO for Nexter, interessante indsigter.

KNDS E MBT Eurosatory 2022 e1683202283176 Militær planlægning og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse
EMBT blev præsenteret af KNDS under Eurosatory 2022

Ifølge ham har Nexter faktisk en løsning, der kan udfylde rollen som mellemmodel mellem det nuværende Leclerc og det fremtidige MGCS, hvis sidstnævnte skulle glide mod 2040 eller senere. Dette er EMBT-demonstratoren, der præsenteres for offentligheden under Eurosatory 2022-udstillingen, samtidig med KF-51 Panther fra Rheinmetall.

Hypotesen vil ikke overraske almindelige læsere af Meta-Defense, siden siden allerede har viet fem artikler til potentialet af denne demonstrator som en midlertidig løsning for hæren, der venter på MGCS.

For Nicolas Chamussy kræver den nye operationelle kontekst, der er arvet fra sammenstødene i Ukraine, at have en tank med nye kapaciteter mod Leclerc, for at reagere på truslen i de kommende år. Og på dette område er EMBT særligt godt udstyret.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlægning og planer | Tyskland | Forsvarsanalyse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler