Ifølge nogle billeder opsnappede et ukrainsk Patriot-batteri et 'hypersonisk' Kinzhal-missil

Siden den officielle meddelelse i marts 2018 om dets ibrugtagning, blev det russiske Kinzhal luftbårne missil præsenteret, og ofte anerkendt, som en hypersonisk ammunition, hvis hastighed og evne til at manøvrere satte den uden for rækkevidde af eksisterende anti-missilsystemer. Dette argument er ofte blevet fremført, især i Vesten, for at retfærdiggøre visse politiske holdninger. Men denne aura af uovervindelighed kunne godt være blevet brudt natten til den 4. maj. Faktisk ifølge billeder udgivet af den ukrainske side defence–ua.com, ville et af disse missiler være blevet opsnappet af et af de nye Patriot-batterier leveret til Kiev for at styrke antiluft- og missilforsvaret af landet og dets styrker, samt for at kompensere for manglen på ammunition i systemerne traditionelt brugt til at lukke landets himmel, som S-300.

For nu er det meget svært at validere eller ugyldiggøre udtalelserne fra det ukrainske websted. Faktisk viser de 2 offentliggjorte billeder et legeme og en beklædning af et missil, som tydeligvis ikke eksploderede, og som antager visse aspekter tæt på Kinzhal. Mere specifikt viser den præsenterede kåbe et aspekt og løsrivelser, der er ret karakteristiske for det russiske hypersoniske missil, som det også er tilfældet med Iskander-systemets overflade-til-overflade-missil. Dets præcise placering, fremskreden af ​​stedet i forstæderne til Kiev, og især årsagerne til, at missilet ramte jorden uden for et værdifuldt mål uden at eksplodere, er på nuværende tidspunkt umuligt at fastslå, ligesom det faktum, at disse to fotos er forbundet, endsige at det faktisk blev ødelagt af et missil affyret af et af de nye Patriot-batterier. Desuden, hvis massive russiske angreb faktisk fandt sted i Ukraine natten til den 4. maj, rapporterer de officielle pressemeddelelser fra de ukrainske hære brugen af ​​iranske Shahed 136-droner i stedet for missiler, og dette i Kherson-regionen. , ikke Kiev.

Kinzhal wrekrage Analyse Forsvar | Hypersoniske våben og missiler | Russisk-ukrainsk konflikt
De to billeder offentliggjort af det ukrainske websted kan faktisk repræsentere en Kinzhal, men også en Iskander. På den anden side kan de ikke retfærdiggøre fotografiets placering eller vragets oprindelse.

Faktisk, uden at kunne udelukkes, er det tilrådeligt at være forsigtig med denne meddelelse, som på nuværende tidspunkt ikke er blevet bekræftet af de ukrainske myndigheder (PS: Siden skrivningen af ​​denne artikel har den ukrainske generalstab bekræftet, at den skød et russisk ballistisk missil ned ved hjælp af et Patriot-batteri), heller ikke ved samtidige observationer. Og hvis medfølelse, men også oplevelsen af ​​15 måneders krig har en tendens til at give mere kredit til de ukrainske udtalelser end til russerne, er det et faktum, at denne udtalelse på nuværende tidspunkt hverken er bekræftet eller ugyldig bortset fra de fremsatte udtalelser. Det er dog en mulighed for at vende tilbage til nogle muligvis overvurderede aspekter omkring Kinzhal-missilet. Kinzhal stammer fra Iskander og er et tungt luftbåret missil med en semi-ballistisk bane. Den kan faktisk følge en fladtrykt ballistisk bane med et højdepunkt mellem 50 og 60 km højde, enten over loftet af anti-ballistiske systemer som Patriot-systemets PAC-3 eller Mamba-systemets Aster Block1B, og under gulvet i systemer som THAAD, SM-3 eller Arrow-3. Derudover holder den effektivt en hastighed over Mach 5 i hele sin bane. Imidlertid er hans formodede uovervindelighed langt fra blevet demonstreret i dag.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Russisk-ukrainsk konflikt

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler