US Air Forces THOR-mikrobølgekanon slog en sværm af droner ud under test i april 2023

I april 2023 demonstrerede US Air Force Research Lab effektiviteten af ​​sin THOR-mikrobølgekanon ved at eliminere en sværm af droner under test udført i New Mexico.

Fra angrebet i 2018 på Ruslands Khmeimem-luftbase i Syrien af ​​en sværm af 13 bevæbnede droner af ammunition og opsendt fra en lille landsby 70 km derfra, er risikoen ved sværme af droner blevet en af ​​prioriteterne for det amerikanske luftvåben, som skal sikre beskyttelsen af ​​adskillige baser, der er udsat for denne type angreb i verden.

For små til at blive taget i betragtning af traditionelle antiluftskytssystemer, for hurtige til at blive ødelagt af håndvåben og for mange til systemer med rettet energi som højenergilasere, måtte dronesværme finde et dedikeret svar. .

Sådan blev født det Tactical High-Power Operational Responder-system eller THOR-programmet, en mikrobølgepistol udviklet af US Air Force Research Lab.

Først testet på White Sands-stedet i New Mexico i 2018, THOR er afhængig af en retningsbestemt mikrobølgepistol, et autonomt målretningssystem og kraftsystem integreret i en 20-fods container, hvilket gør det muligt at transportere det med C-130-fly og indsættes autonomt på alle USAF-luftbaser.

Som en højenergilaser projicerer den en energistråle mod sine mål. Men i modsætning til sidstnævnte, der er afhængig af den termiske effekt af en laserstråle med reduceret overfladeareal for at ødelægge mål, ødelægger mikrobølgepistolen de elektroniske systemer ombord i alle systemer, der er ramt af en meget mindre retningsbestemt stråle, og gør det således muligt at ødelægge samtidigt et stort antal droner i den målrettede del af himlen.

THOR-retningsmikrobølgekanonen blev designet til at eliminere dronesværme
Dronesværme udgør en trussel, som er svær at imødegå med konventionelle antiluftskytssystemer

Det er netop dette scenarie, og i særdeleshed ødelæggelsen af ​​en sværm af droner, der har været testet i begyndelsen af ​​april af Air Force Research Lab, på Chestnut Test Site ved Kirtland Air Force Base, New Mexico.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Laservåben og rettet energi | Luftværnsforsvar | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

4 Kommentarer

  1. […] Siden angrebet i 2018 på den russiske Khmeimem-luftbase i Syrien af ​​en sværm på 13 droner bevæbnet med ammunition og opsendt fra en lille landsby 70 km fra den, er risikoen ved sværmdroner blevet en af ​​prioriteterne for US Air Force, som skal sikre beskyttelsen af ​​mange baser udsat for denne type angreb i verden. […]

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler