Tokyo vil lancere en ny klasse fregat, der er endnu mere moderne end FFM Mogami

- Annonce -

Med 23 konventionelt drevne eller AIP ubåde fra Taigei klasser (2), Soryu (12) og Oyashio (9), 4 hangarskibe, herunder to lette hangarskibe af Izumo-klassen og to helikopterskibe af Hyuga-klassen, 8 store destroyere AEGIS klasse Maya (2), Atago (2) og Kongo (4), samt 38 destroyere, destroyer-eskorte og fregatter fra klasserne Asahi (2), Akizuki (4), Takanami (5), Murasame (9), Asagiri (8), Abukuma (6) og FFM Mogami (4), Japan Maritime Self-Defense Forces (JMSF) højsøflåde er i dag en af ​​de mest magtfulde på planeten.

Ud over deres antal og avancerede kapaciteter er mange af de japanske skibe nyere, idet Tokyo ikke, som mange vestlige lande gjorde, bremset tempoet i bygningsfornyelser omkring det formodede fald i internationale spændinger efter Sovjetblokkens sammenbrud. Faktisk har næsten halvdelen af ​​denne flåde mindre end 15 års tjeneste, mens udskiftningen af ​​de ældste skibe allerede er godt i gang.

Sådan er ubåde af Oyashio-klassen, som kom i drift mellem 1998 og 2008, allerede startet med ankomsten af ​​den første Taigei er kendt for at være meget effektiv og udstyret med lithium-ion-batterier, efter at have tilladt Mishishio- og Oyashio-ubådene, de første to enheder af den samme klasse, at blive omdannet til træningsskibe.

- Annonce -

Dette er også tilfældet med den nye klasse af Mogami fregat, et skib på 133 meter og 5.500 tons i last, hvoraf 4 eksempler ud af de 22 planlagte allerede er tilsluttet den japanske flåde mellem april 2022 og marts 2023, for at erstatte Abukuma og Asagiri klasse destroyere, der kom i drift mellem slutningen af ​​80'erne og slutningen af ​​90'erne.

Hvis Mogami-klassen oprindeligt skulle have 22 enheder, leveret til de japanske flådestyrker mellem 2022 og 2032 med en hastighed på 2 skibe om året, sidstnævnte har meddelt, at det vil være begrænset til 12 enheder, mens de resterende 10 skibe vil tilhøre en ny afledt klasse.

lancere FFM Mogami
Fregatter af Mogami-klassen produceres af MHI med en hastighed på 2 skibe om året

Det må siges, at nøgleordet, der fødte Mogami-klassen, var økonomi, både af mennesker og af midler. Skibe på 4 tons tomme bliver således erhvervet for 000 milliarder yen af ​​den japanske flåde, eller mindre end 50 millioner euro, en omkostning, man oftere støder på for korvetter, der er halvt så store som for førsteklasses fregatter.

- Annonce -

Dette gælder især, da Mogami, i modsætning til for eksempel den britiske Type 31, som også var designet til at opnå en meget konkurrencedygtig pris, ikke gik på kompromis med kapaciteten, idet den havde en kraftig 3D SPY-2 radar med AESA-antenner, 16 Mk41 siloer til Type 03 antiluftskytsmissiler, 8 Type 17 antiskibsmissiler, et CIWS RAM-system samt en 45 mm Mk4 Mod 127 kanon.

Vigtigt er det, at fregatten har en komplet ekkolodssuite bestående af et skrog-ekkolod og et slæbt ekkolod med variabel dybde samt en SH-60L flådehelikopter og Type 12-torpedoer, hvilket gør den til en platformseffektiv anti-ubådskrigsførelse. Skibet er også økonomisk i menneskelige ressourcer med en besætning på kun 90 mand, halvt så mange som de 220 mand fra Agasiri destroyerne.


LOGO meta defense 70 Overfladeflåde | Forsvarsnyheder | Militære flådekonstruktioner

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler