Kampdrone og elektronisk krigsførelse, Rafale F5 vil være klar til høj operationel og kommerciel intensitet i 2030

Neuron kampdronen under en testflyvning med en Rafale e1684749975607 Fighters Aviation | Forsvarsanalyse | Awacs og elektronisk krigsførelse

Sidste juli, da diskussionerne stod i stå mellem Dassault Aviation og Airbus DS om emnet industriel deling omkring den første søjle i SCAF-programmet, foretog Eric Trappier, administrerende direktør for den franske flyproducent, en medieoffensiv for at præsentere alternativerne for Frankrig, hvis det europæiske kampflyprogram skulle bryde sammen.

Den løsning, der dengang blev foreslået af Dassault, var dengang baseret på designet af en større udvikling af Rafale F5, en slags Super-Rafale, forbundet med en medium kampdrone af typen Loyal Wingman, der stammer fra nEUROn-programmets teknologiske resultater.

En måned senere, i en artikel publiceret om Meta-defense, præsenterede vi adskillige argumenter for en sådan sammenlignelig tilgang, baseret på en dedikeret elektronisk krigsførelsesversion af Rafale samt en loyal Wingman afledt af Neuronen, begge anses for væsentlige i de kommende år, uanset om SCAF-programmet går i stå eller ej.

Naturligvis havde Forsvarsministeriet, såvel som stabene i luft- og rumstyrken og den nationale flåde, også ført en sammenlignelig begrundelse.

Inden for rammerne af den militære programmeringslov 2024-2030 blev det faktisk hurtigt indrømmet, atdet var nu vigtigt at udstyre Rafale, i dens fremtidige versioner, med kapaciteter til at undertrykke fjendens luftværn, repræsenteret ved det engelske akronym SEAD.

Luftkrigen i Ukraine demonstrerede om nødvendigt den trussel, som moderne antiluftskytssystemer i dag repræsenterer for dem, der har til hensigt at opnå luftoverlegenhed, og frem for alt for hvem, ligesom Frankrig og hele de vestlige væbnede styrker, betroede dens luft. styrker med meget af sin egen ildkraft.

Før Rafale F5 i 2030 vil F4-versionen begynde at slutte sig til luftvåbnets og flådens enheder i de kommende år.
Før Rafale F5 i 2030, vil F4-versionen begynde at slutte sig til luftvåbnets og flådens enheder i de kommende år.

SEAD-kapaciteterne, der vil udstyre Rafale i de kommende år, dels på F4-standarden og fuldt ud på F5-standarden, vil højst sandsynligt være baseret på udviklingen af ​​ny anti-stråling luft-til-jord ammunition, der er i stand til at hæve en radar stråle for at ødelægge den, senderen.

Enheden vil også pakke kraftige jammere, der vil tillade en Rafale ikke kun at beskytte sig selv, men også andre allierede enheder, der opererer i området og ikke har elektroniske krigsførelsessystemer så effektive som sin egen SPECTRA, såsom mindre avancerede jagerfly, droner og helikoptere.

Den således begavede Rafale, som vil udstyre de franske luftstyrker i løbet af det næste årti, vil således være relativt tæt på den dedikerede version, der er forestillet i august-artiklen i Meta-Defense. På den anden side tydede intet på, at en Loyal Wingman-type kampdrone ville blive udviklet til at støtte Rafale. Det er nu gjort!


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til analyse- og oversigtsartiklerne i sin helhed. Artikler i arkiver (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

– 15 % på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

3 tanker om "Kombatdrone og elektronisk krigsførelse, Rafale F5 vil være klar til høj operationel og kommerciel intensitet i 2030"

  1. For at opnå dette vil Rafale F5 være udstyret med kampdroner integreret i sit eget system, Neuron og Remote Carrier, hvor hver drone har et autonominiveau, der kan sammenlignes med F35 […]

Kommentarer er lukket.