Det amerikanske luftvåben ønsker ikke at gengive fejlene i F-35-programmet med NGAD-programmet

NGAD næste generations luftdominans USAF e1619537002509

Ifølge US Air Force Secretary, Frank Kendall, er det vigtigt at undgå, med NGAD-programmet, de samme fejl, som gjorde F-35-programmet handicappede. Men det kunne være meget sværere at sige end at sige med hensyn til organiseringen af ​​forsvarsindustrien på tværs af Atlanten.

dans et interview givet til CBS news, den tidligere chefforhandler af Pentagons våbenprogrammer og tidligere vicepræsident for Raytheon, Shay Assad, udarbejder en grusom observation af faktureringspraksis, der anvendes af giganterne i den amerikanske forsvarsindustri.

Ifølge ham, efter den industrielle omorganisering i 1993, som gjorde det muligt at fusionere de halvtreds store virksomheder i American Industrial and Technological Base of Defence eller BITD til fem store koncerner, som i dag viser sig at være de fem største globale virksomheder på dette område (i rækkefølgen Lockheed-Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman og General Dynamics) har Pentagon skabt en monopolsituation for hvert af det producerede udstyr, hvilket fører til en eksplosion i de priser, som disse virksomheder opkræver.

Ifølge Shay Assad kostede et Stinger-missil i 1990 den amerikanske hær 25.000 dollars, mens Raytheon nu opkræver 400.000 dollars pr. missil. Selv under hensyntagen til inflation og teknologiske fremskridt mellem missilversioner steg prisen 7 gange.

Et andet eksempel citeret af manden, der nu kalder sig selv "den værste fjende af den amerikanske forsvarsindustri", en oliedistributør, købt indtil for nylig af NASA til 378 dollars pr. enhed, sælges til Pentagon for 10.000 dollars af producenten.

Hvad angår Patriot-missilet i nyhederne, så det prisstigning i en sådan grad, at den amerikanske hær ifølge Shay Assad skulle have modtaget, hvad der svarer til et års missilproduktion for blot at kompensere for uoverensstemmelserne, uberettigede priser, som Raytheon opkræver.

Stinger Ukraine
Stinger-missilerne sendt af den amerikanske hær til Ukraine havde kostet det 25 USD i 1990. De er blevet erstattet af missiler af samme type, som nu faktureres til 400 USD pr.

Årsagerne til disse derivater er talrige, især presset forbundet med ledelsen af ​​aktiemarkedets førende virksomheder for at sigte efter resultater og en spektakulær omfordeling. Ifølge hr. Assad er marginerne kontraktligt forhandlet mellem staten og forsvarsindustrien mellem 10 og 12 % af budgetrammen, men når faktisk ofte op på 40 % af denne ramme.

En anden grund er ingen ringere end producenternes stærke position, som de monopoler, der blev skabt ved omorganiseringen i 1993, men også af en vis opgivelse af tilsynet med kontrakter og deres forhandlinger, idet Pentagon har halveret antallet af personale, der er dedikeret til dette i 2 flere år. Faktisk har nogle producenter endda gjort en specialitet i at opdage virksomheder, der har monopol på bestemt udstyr, inklusive reservedele, for at købe dem tilbage og opnå enorme overskud ved at øge priserne.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

2 tanker til “Det amerikanske luftvåben ønsker ikke at gengive fejlene i F-35-programmet med NGAD-programmet”

Kommentarer er lukket.