Amerikansk militærlogistik til Europa er 30 % mere effektiv i dag end ved starten af ​​krigen i Ukraine

- Annonce -

Krigen i Ukraine har sat amerikansk militærlogistik til Europa på prøve efter 30 års ødemark. Men den amerikanske generalstab er tilfreds med de fremskridt, der er gjort i de seneste måneder på dette område, med en stigning på 30 % i effektivitet.

Mellem 1969 og begyndelsen af ​​90'erne gennemførte NATO næsten hvert år en stor øvelse kaldet Reforger, om efteråret eller i begyndelsen af ​​vinteren. Dette havde til formål at simulere den massive udsendelse af amerikanske styrker i Europa for at stå over for en hypotetisk Warszawapagt-offensiv.

På toppen af ​​spændingerne, i 1983, under Euromissile-krisen, mobiliserede Reforger ikke mindre end 125.000 amerikanske soldater, som var udstationeret i Europa for at forsyne IIIᵉ, Vᵉ og VIIᵉ Corps af den amerikanske hær, der deltog i forsvaret af Europa.

- Annonce -

På det tidspunkt havde Pentagons logistikere erhvervet højeffektiv knowhow og organisation til at strømline transatlantiske rotationer i løbet af øvelserne, hvad enten det drejer sig om mænd, tungt udstyr eller ammunition eller fødevarer.

Med afslutningen på den kolde krig mistede Reforger-øvelsen naturligvis sin interesse, og dens sidste iteration, Reforger 93, som fandt sted i maj 1993, vedrørte kun nogle få amerikanske enheder placeret i Forbunds-Tyskland.

Hvis amerikanske logistikere havde andre teatre, hvor de kunne udøve deres talenter, i Mellemøsten, først mod Irak, derefter i Afghanistan, er knowhow i Europa faldet betydeligt i de seneste årtier.

- Annonce -
Amerikansk militærlogistik måtte indsætte 3 amerikanske hærkorps på få uger under den kolde krig
Reforgers mål var at implementere 3 Army Corps af den amerikanske hær i Europa mod Warszawa-pagten

Den russiske offensiv mod Ukraine i februar 2022 og stigningen i amerikansk bistand til Kiev, men også til dets europæiske allierede i de seneste måneder, var derfor en reel udfordring for mændene og infrastrukturerne, som ikke længere havde oplevet en sådan aktivitet i 30 år.


LOGO meta forsvar 70 Militær logistikkæde | Russisk-ukrainsk konflikt | FORENEDE STATER

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler