Airbus A330 MRTT tankskib kunne snart flyve under polsk badge

Det polske luftvåben er tæt på at skifte til Airbus A330 MRTT ifølge nylige udtalelser fra landets militærmyndigheder

Med 48 F-16 C/D, 48 FA-50 og 32 F-35A i drift i 2030, muligvis understøttet af KF-21 Boramae og sandsynligvis styret af Saab 340 AEW udkigsfly til luften, vil luftstyrkerne have et operationelt potentiale, der ikke blot er mere end betydeligt, men også udstyret med en høj grad af autonomi.

Der mangler dog en type fly i denne flåde, nemlig tankflyene, der er i stand til at øge kampflys autonomi og dermed deres operationelle effektivitet. I flere år har Warszawa forpligtet sig til at konsultere de tilgængelige muligheder, selvom de er relativt få i antal: KC-130 fra Lockheed-Martin og Boeing KC-46A på tværs af Atlanten og den europæiske A330 MRTT.

Airbus-flyet blev engang betragtet som den store favorit i denne konkurrence, da Warszawa i 2014 havde henvendt sig til Haag og Oslo for at erhverve det i fællesskab. Men med PiS' ankomst til magten i 2015 forværredes forholdet mellem Warszawa og Airbus betydeligt efter annulleringen af ​​kontrakten om den lokale fremstilling af omkring halvtreds H225M Caracal manøvreringshelikoptere.

Faktisk i 2016, Polen trak sig også fra det europæiske initiativ at implementere en fælles flåde af A330 MRTT-tankskibe, hvilket giver ringe chance for de europæiske fly til at overbevise her i landet.

F 16 polen Militær planlægning og planer | Tankskibe | Konstruktion af militærfly
For at kunne beskæftige deres fulde potentielle jagerflåde autonomt, bliver det polske luftvåben hurtigt nødt til at udstyre sig selv med tankfly.

LOGO meta forsvar 70 Militær planlægning og planer | Tankfly | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler