FA-50, ATR-72MP, UH-60, Anca ..: Det malaysiske luftvåben moderniserer på LIMA-udstillingen

Ligesom sine naboer havde Kuala Lumpur ikke gjort udrustning af det malaysiske luftvåben til en prioritet indtil for nylig, trods regionale spændinger, at dets befolkning på 33 millioner og af dets 330.000 km² skulle beskyttes.

Efter tilbagetrækningen af ​​MIG-29 og F-5 i tjeneste i flere årtier kan de malaysiske luftstyrker i dag kun stole på en trang flåde bestående af 8 F/A-18 D Hornets erhvervet i 2008, og at 18 Su-30MKM forhandlet med Moskva et par år tidligere.

Selvom disse fly stadig er relativt moderne og effektive, var det ikke desto mindre vigtigt for Kuala Lumpur at styrke deres format og mere generelt at modernisere alle sine luftstyrker.

Selv om forholdet til Beijing var relativt godt indtil midten af ​​det foregående årti, er de faktisk blevet væsentligt forværret i de senere år, efter at Beijing blev betydeligt skærpet. dets territoriale krav i Det Sydkinesiske Hav med den berømte regel med 9 linjer, hvilket fratager flere lande en eksklusiv økonomisk zone, ofte rig på fiskeri og mineralressourcer.

Faktisk er Malaysia, ligesom mange af dets naboer, nu opfordret til at modernisere og udvide sine hære, især inden for flåde- og luftdomænet.

Det malaysiske luftvåben Su-30MKM
Det malaysiske luftvåben implementerer 18 Su-30MKM tunge jagerfly

Det er derfor i anledning af Langkawi International Maritime and Aerospace eller LIMA-udstillingen, en forsvarsudstilling som afholdes, åh overraskelse, i Malaysia, at landets luftvåben har besluttet at annoncere en række kontrakter til et samlet beløb på 2,2 mia. Blandt de 40 kontrakter, der er underskrevet i denne sammenhæng, fortjener fire særlig opmærksomhed.

For det første bestilte Kuala Lumpur officielt 18 FA-50 trænings- og angrebsfly fra det sydkoreanske KAI, beregnet til at erstatte Hawks, der stadig er i drift, både i funktionen som avancerede træningsfly og lette jagerfly.

Denne meddelelse er i sig selv ikke en overraskelse, eftersom Kuala Lumpur i februar havde annonceret at have valgt det sydkoreanske fly mod den russiske MIG-35 og den kinesisk-pakistanske JF-17, efter at den indiske Tejas blev elimineret fra konkurrencen et par uger tidligere.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Kontrakter og udbudsforsvar | Trænings- og angrebsfly | Maritim Patrol Luftfart

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler