Sverige vil træne ukrainske piloter på JAS 39 Gripen og vil overveje at eksportere flyet til Kiev

Gripen E affyrer det første missil e1681561183689

Efter F-16 kunne Saab JAS 39 Gripen-jagerflyet også slutte sig til det ukrainske luftvåben, ifølge udtalelser fra svenske ministre, der annoncerer uddannelsen af ​​ukrainske piloter på flyet og dets mulige eksport til Kiev.

I de seneste dage følger meddelelserne hinanden omkring forfatningen af ​​den nye ukrainske vestlige jagtflåde. Flere europæiske lande, herunder Holland og Danmark, har allerede tilkendegivet, at de vil levere F-16 kampfly til det ukrainske luftvåben, mens København og Haag har været ansvarlige for at koordinere uddannelsen af ​​piloter og teknisk vedligeholdelsespersonale til at betjene disse enheder. til efteråret.

Hvis F-16 ved sin brede udbredelse i Europa og sin amerikanske oprindelse naturligt er blevet udpeget som den bedst egnede platform for de ukrainske luftstyrker, især da flere luftstyrker i Europa er ved at udvikle sig mod F-35A, et andet fly er ofte blevet nævnt som et potentielt passende valg til Kiev, JAS 39 Gripen.

Fighter, effektiv, moderne og let, Gripen er i dag i tjeneste med 6 luftstyrker, heraf 3 europæiske: Ungarn med 12 fly, Tjekkiet med 14 fly på leje, som snart udløber, og Sverige, som har 98 Gripen C /Ds, der moderniseres, samt 24 Gripen A i reserve, og som bestilte 2016 nye JAS 60 Gripen E/F i 39 for at modernisere sin flåde.

Stockholm har nemlig en vis flykapital, som muligvis kunne overføres til Kiev, mens de ukrainske myndigheder officielt havde meddelt, at de var interesserede i det svenske fly som led i moderniseringen af ​​landets luftvåben for et par måneder siden.

F16 Danmark F35
De 30 danske F-16'er i drift erstattes af de 20 F-35A'er bestilt af København

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte, at "Sverige skulle træne ukrainske piloter på JAS 39 Gripen og ville overveje at eksportere flyet til Kiev"

Kommentarer er lukket.