Taiwan søger muligheder for sin Mirage 2000-5 flåde

Taiwanesiske Mirage 2000 motorvejsstart

Som mange andre luftvåben, der implementerer enheden, såsom i Grækenland eller Indien, er Mirage 2000-5 en enhed, der er særligt værdsat af piloterne fra de taiwanske luftvåben og populær blandt landets offentlige mening. .

Hurtig, meget manøvredygtig og udstyret med højtydende Magic 2 og MICA luft-til-luft missiler, den cirka 48 enkeltsædede Mirage 2000-5Ei og 12 topersoners Mirage 2000-5Di erhvervet i 1992 og leveret mellem 1997 og 1998, har siden i vid udstrækning bidraget til at begrænse indtrængen af ​​Su-27'ere, og senere J-11'ere, J-10'ere og andre J-16'ere fra People's Liberation Army ud over linjen, der adskiller Taiwanstrædet.

Men hvis Beijing i begyndelsen af ​​90'erne kun havde meget få midler til at presse Frankrig for at afspore kontrakten (i modsætning til USA, der gjorde alt for at opnå dette og placere deres F -16), ændrede situationen sig hurtigt i løbet af 2000'erne, da den kinesiske økonomi eksploderede, og Beijing blev for en tid, en stor kunde i den franske forsvarsindustri, især inden for helikoptere.

Faktisk har Frankrig gradvist taget afstand fra Taipei og dets våbenkontrakter, til det punkt, at Paris i dag ikke længere er i stand til at beslutte sig for at støtte Taiwans autonomi uden at komme til at lide under meget tunge økonomiske trusler fra Beijing.

Taiwans Mirage 2000-5'ere giver landets luftvåben fremragende aflytning og kampkapacitet uden for det visuelle område
Taiwans Mirage 2000-5'ere giver landets luftvåben fremragende aflytning og kampkapacitet uden for det visuelle område

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

Man tænkte på "Taiwan søger muligheder med hensyn til dens Mirage 2000-5 flåde"

Kommentarer er lukket.