Taiwan søger muligheder for sin Mirage 2000-5 flåde

Som mange andre luftvåben, der bruger flyet, såsom i Grækenland eller Indien, er Mirage 2000-5 et fly, der er særligt værdsat af piloter fra de taiwanske luftvåben og populært blandt landets offentlige mening. .

Hurtig, meget manøvredygtig og udstyret med højtydende Magic 2 og MICA luft-luft missiler, de cirka 48 enkeltsædede Mirage 2000-5Ei og 12 tosæders Mirage 2000-5Di erhvervet i 1992 og leveret mellem 1997 og 1998, har siden ydet et væsentligt bidrag til at begrænse indtrængen af ​​Su-27'ere og senere J-11'ere, J-10'ere og andre J-16'ere fra People's Liberation Army ud over linjen, der adskiller Taiwanstrædet.

Men hvis Beijing i begyndelsen af ​​90'erne havde meget få midler til at presse Frankrig for at afspore kontrakten (i modsætning til USA, der gjorde alt for at opnå dette og placere sin F -16), udviklede situationen sig hurtigt i løbet af 2000'erne, da den kinesiske økonomi eksploderede, og Beijing blev for en tid, en stor kunde i den franske forsvarsindustri, især inden for helikoptere.

Faktisk har Frankrig gradvist taget afstand fra Taipei og dets våbenkontrakter, til det punkt, at Paris i dag ikke længere er i stand til at beslutte sig for at støtte Taiwans autonomi uden at lide under meget alvorlige økonomiske trusler fra Beijing.

Taiwans Mirage 2000-5'ere giver landets luftvåben fremragende aflytning og kampkapacitet uden for det visuelle område
Taiwanesiske Mirage 2000-5 giver landets luftstyrker fremragende aflytning og kampkapacitet uden for visuel rækkevidde

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Modernisation Retrofit équipements de défense | Aviation de chasse | Construction aéronautique militaire

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler