På vej mod en udvikling af specifikationerne for polske ubåde?

Længe uafklaret, det polske ubådsprogram i ORKA-programmet er blevet relanceret af landets myndigheder, med nye specifikationer i centrum.

De seneste dage har været fulde af udmeldinger om fremtiden for den polske forsvarsindsats. Ud over information om land- og luftprogrammer åbnede den polske forsvarsminister Mariusz Błaszczak også op i anledning af Defence24 Day-arrangementet arrangeret af det selvbenævnte Forsvarsnyhedsside, om Orka-programmet for polsk ubåd.

Længe undervejs syntes dette program, som sigter mod at give den polske flåde en avanceret ubådsangrebskapacitet, at rette mod skibe med relativt lav tonnage til at operere i Østersøen.

Dette er grunden til, at de europæiske tilbud, Warszawa har undersøgt, indtil nu var baseret på A26 Blekinge fra det svenske Kockums, Type 214 fra det tyske TKMS og Scorpene fra den franske flådegruppe, skibe, der udvikler sig mellem 1600 og 1900 tons, og reagerer perfekt på sådan en operationel brug. Alligevel, de forventninger, som den polske forsvarsminister udtrykte under denne begivenhed, afviger væsentligt fra disse specifikationer, der oprindeligt blev udtrykt, mens ORKA-programmet skulle blive officielt lanceret i løbet af dette år 2023.

De franske Scorpene er kandidater til at blive fremtidens polske ubåde
Ubåde under 2000 tons såsom Scorpene eller Type 214 ser ikke længere ud til at leve op til de polske myndigheders forventninger

For Mariusz Błaszczak skal de polske ubåde faktisk være udstyret med en stor autonomi, kapacitet til at implementere krydsermissiler afsendt i nedsænkning, men også til at udvikle sig med høj hastighed, mens de forbliver diskrete som at forblive neddykket i lang tid, mens de opererer ved lav hastighed fart.

Derudover vil skibet skulle kunne udføre missioner langt fra sin base på en autonom måde, mens Warszawa har til hensigt at drage fordel af betydelige teknologioverførsler for at øge kompetencerne i sin egen flådeindustri.

Faktisk er disse behov meget forskellige fra dem, der oprindeligt blev udtrykt, eftersom den polske flåde åbenlyst har til hensigt at erhverve en oceanisk snarere end en kyst-ubådskapacitet, derudover have stor ildkraft både mod land og mod flåde- og undervandsmål.

Og de skibe, der oprindeligt blev foreslået af Kockums, TKMS og Naval group, svarer ikke til disse nye specifikationer. To af dem, TKMS med Type 212CD et Naval Group med Merlin (Shortfin Barracuda), har en større alternativ model, der kan opfylde de udtrykte behov.

Hvad angår Kockums, bliver han sandsynligvis nødt til at reproducere partnerskabet, der blev gennemført med Lockheed-Martin for at forsøge at påtvinge sig selv i Holland, med et større skib end Blekinge.

KDX III Dosan Sydkorea ubåd Ubådsflåde | Air Independent Propulsion AIP | Tyskland
Sydkoreas ubåde af Dosan Anh Changho-klassen er nu sandsynligvis favoritter i polsk konkurrence

Disse specifikationer vil sandsynligvis tiltrække andre aktører, der sandsynligvis vil positionere sig mere effektivt mod europæiske skibe end tidligere. Dette er især tilfældet med de sydkoreanske Dosan Anh Changho klasse ubåde, afledt af Type 214, men meget mere imponerende med en neddykket deplacement på 3700 tons og frem for alt et vertikalt missilaffyringssystem, der gør det muligt at indsætte redskaber 6 til 10 krydstogt- eller ballistiske missiler.

Ved at kende den nærhed, der er udviklet mellem den polske og sydkoreanske forsvarsindustri, er Dosan Anh Changho nu den store favorit, med specifikationer, der ser ud til at være skåret ud for det.

Japan, med Taïgei-klassen kunne også invitere sig selv i denne konkurrence, skibet på 84 meter og mere end 3500 tons i dykning, udvider til dato den eneste ubåd udstyret med lithium-ion-batterier til at være operationel. Endelig kunne den spanske S-80 Plus af Isaac Peral-klassen på 3400 tons i dykning drage fordel af eftersynet af specifikationerne til at forsøge at invitere sig selv ind i Orka-programmet, med denne gang et skib, der svarede mere til de udtrykte forventninger.

Shortfin Barracuda pumpjet Ubådsflåde | Air Independent Propulsion AIP | Tyskland
Egenskaberne hos Naval Groups Marlin gør det til det skib, der bedst lever op til polske forventninger, men vil det være nok?

Alligevel er den mest effektive model til at opfylde polske forventninger, især med hensyn til hastighed og rækkevidde, højst sandsynligt Naval Groups Marlin, det eneste skib, der er udstyret med en Pump-jet, der er arvet fra ubådsprogrammet. Suffren angriber atomvåben, hvorfra den inkorporerer nogle af nøgleegenskaberne med hensyn til diskretion og ydeevne.

Derudover ville et partnerskab mellem Warszawa og Paris i dette yderst kritiske område være et yderst velkomment symbol på genoptagelsen af ​​det fransk-polske samarbejde i forsvarsspørgsmål efter flere år med mere end anspændte forhold. Konkurrencen vil dog være meget hård for Naval Group, især i betragtning af den allestedsnærværende sydkoreanske industri i landet.

For yderligere

2 Kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler