Lørdag den 2. december 2023

DARPA udvikler en lydløs fremdrift til ubåde svarende til den fra Røde Oktober

DARPA, Pentagons innovationsagentur, udvikler en lydløs magnetohydrodynamisk fremdrift til ubåde, der kan sammenlignes med den, der ligger i hjertet af plottet i romanen "In Pursuit of Red October" af Tom Clancy.

I slutningen af ​​1984 begyndte en novelle udgivet af Naval Institutes Press af en dengang lidt kendt amerikansk forfatter at nyde stor succes ikke kun hos traditionelle læsere af militærnoveller, men hos den brede offentlighed.

5 millioner eksemplarer senere var "Jagten på den røde oktober" blevet en verdensomspændende succes, der bragte Tom Clancy i front og endda skabte en ny litterær stil, techno-thrilleren. Denne succes var i vid udstrækning baseret på bogens præcision, og især på dens beskrivelser af den moderne ubådskrigs verden, indtil da relativt uklar for den brede offentlighed.

Romanen beskriver flugten af ​​en sovjetisk ubådskaptajn og en del af hans besætning til USA, og tager med sig den seneste atomballistiske missil-ubåd fra den sovjetiske flåde, The Red October, et skib afledt af Typhoon klassen. Frem for alt bærer skibet et nyt magnetohydrodynamisk fremdriftssystem kaldet larven, hvilket gør det praktisk talt uopdagelig af amerikanske sonarer fra SOSUS-linjen, men også fra ubåde og fregatter fra den amerikanske flåde.

Hvis den røde oktober aldrig har eksisteret, var denne teknologi, som går under forkortelsen MHD, genstand for betydelig forskning fra 1960'erne, i USA og i Sovjetunionen, netop med det formål at forsyne skibe og ubåde med fremdrift uden bevægelige dele, og derfor meget mere diskret.

Shortfin Barracuda pumpjet
Fremdrivningspropellernes vibrationer og kavitationer udgør en af ​​de vigtigste lydkilder fra en ubåd. Jo hurtigere ubåden går og bevæger sig på en lavere dybde, jo højere er disse lyde og gør det muligt at lokalisere fartøjet.

LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler