Torsdag den 7. december 2023

Hvad er disse fire alternativer til GPS-positionering, som hære rundt om i verden er ved at udvikle?

Gennem historien har kommunikation og navigation været kernen i militær manøvre for at koordinere fjerne enheders handling og bevægelse. Fra oversigtskort, røgsignaler og flag brugt siden antikken, har hære udviklet sig mod stadig mere effektive og præcise systemer, der er i stand til at skabe den forventede effekt på det ønskede tidspunkt og dermed multiplicere dens effektivitet.

På navigationsområdet repræsenterede opfindelsen af ​​Global Positioning System eller GPS i begyndelsen af ​​1970'erne, baseret på et positionssignal trianguleret fra mindst 4 satellitter, der bevægede sig 20.000 km over jorden, og på præcisionen af ​​de nye atomure, en betydelig revolution i udførelsen af ​​militære aktioner i begyndelsen, derefter i fremkomsten af ​​præcisionsvåben, der også bruger dette signal til at nå deres mål med metrisk præcision.

Da GPS-positionering er blevet en nøglekomponent for hære, var det forudsigeligt, at andre lande, eller grupper af lande, også ville udvikle lignende løsninger. Dette var tilfældet med det russiske GLONASS-system, som blev taget i brug i midten af ​​1990'erne, det kinesiske BeiDou-system fra begyndelsen af ​​2000'erne, samt det europæiske Galileo-system fra midten af ​​2010'erne.

krasukha 4 GPS jamming rusland
Rusland har udviklet en bred vifte af systemer, der har til formål at jamme eller omdirigere (kendt som spoofing) GPS-signalet.

Faktisk giver styring af al teknologi, og især satellitterne selv, landene, og derfor deres hære, mulighed for at begrænse dens brug eller præcision for andre operatører, eller endda at bruge variationer, der er mere præcise og mere modstandsdygtige over for jamming, som det er tilfældet. med GPS-signalet brugt af de amerikanske væbnede styrker og deres 5 Eyes allierede.

Frem for alt forpligtede mange af disse lande sig til at udvikle kapaciteter med det formål at fratage modstanderen brugen af ​​deres egne systemer. Kina, men i højere grad Rusland, har således udviklet adskillige teknologier til at gøre et givet rum uigennemsigtigt for signalet gennem brug af intens elektromagnetisk jamming, men også for at reducere dets præcision, ved at bruge parasitiske signaler, der forårsager modtagerdrift, dette kan tælles i kilometer . Dette kaldes spoofing.

Hvis USA som tidligere nævnt har udviklet variationer af GPS-signalet, der er mere modstandsdygtige over for jamming og spoofing, er sekundære brugere som hovedregel ikke udstyret med dem. Dette forklarer især rapporterne, der indikerer en vis mangel på effektivitet af de landlancerede bomber med lille diameter eller GLSDB-raketter, som ukrainerne har brugt i de seneste måneder.

Tornado navigation cockpit
Da den kom i drift, havde Panavia Tornado et meget effektivt navigationssystem, der kombinerede en inertienhed, et terrænfølgende radar og et automatisk kortrullesystem, hvilket gjorde det muligt for flyet at operere i meget lav højde og høj hastighed med lav sigtbarhed.

Faktisk, selvom satellitpositioneringssystemer nu findes i langt de fleste moderne våbensystemer, har verdens største hære også påtaget sig at udvikle alternative positioneringsløsninger til GPS, ud over inerti-navigation. , hvilket giver dem mulighed for at operere med præcision over eller i et rum for hvilket signalet ville være utilgængeligt, eller usammenhængende, uden at vende tilbage til den berømte 3C-triptykon: Kort, kompas og kronometer, effektivt, men ellers komplekst og vanskeligt at implementere.

Der er i øjeblikket 4 af disse teknologier: himmelnavigation, visuelt assisteret navigation, navigation ved mulighedssignaler og magnetisk navigation.

1- Celestial Navigation versus GPS

Stjernerne, hvis bane er kendt og forudsigelig, er blevet brugt til at navigere siden menneskehedens morgen, da de første mennesker forstod, at solen stod op på det samme sted og gik ned på det samme sted hver dag, alt sammen i det mindste i opfattelsen af tiden.

I antikken blev stjernerne ofte brugt til at finde vej og navigere, især på havet, ved hjælp af grundlæggende instrumenter, som fødte Astolab og derefter, mange århundreder senere, til sekstanten.

Denne teknologi, som ved første øjekast kan virke arkaisk og upræcis, bruges ikke desto mindre i dag intensivt og meget præcist til rumnavigation, hvad enten det er satellitter, sonder eller rumfartøjer. Frem for alt er det implementeret af de fleste strategiske ballistiske missiler for at sikre transit og præcision af angreb.

M51 missil e1685540470162
Som mange andre langtrækkende ballistiske missiler bruger M53, som bevæbner franske ballistiske nukleare missil-ubåde, et himmelsk navigationssystem

Grundlæggende er det, ved at bruge et himmelkort, et stopur og et værktøj til at beregne stjernernes højde, muligt at opnå en meget præcis position på hele planeten, og endda udenfor. Det er dog ikke uden visse begrænsninger, den første og mest åbenlyse af dem er dens afhængighed af overskyethed for at kunne målrette mod stjernerne, der bruges til at fastslå positionen.

Hvis det, når det først er kombineret med moderne teknologier, viser sig at være effektivt for enheder, der opererer i stor højde, hvor vejret meget sjældent er en faktor, forringes det hurtigt, så ssnrt højden falder, hvilket gør det til et sekundært værktøj. effektivt, for eksempel til at validere de data, som GPS'en modtager, men hvis effektivitet ikke kan garanteres over tid.

En løsning på dette problem er blevet udviklet i de senere år, baseret på detektering af røntgenstråler udsendt af kendte Pulsarer på himlen. Hvis denne teknologi teoretisk skulle gøre det muligt at overvinde problemerne med overskyethed, er dens præcision i dag stadig utilstrækkelig, i størrelsesordenen 5 km, til operativ militær brug uden for rumnavigation.

2- Assisteret visuel navigation eller odometri

Indtil for nylig brugte jagerpiloter, der udførte penetrationsmissioner i lav højde, som tidligere nævnt en metode baseret på et præcist kort, et kompas og et stopur samt en god portion hovedregning.


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

3 kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler