F-35 programmers tidslinjer og omkostninger fortsætter med at glide faretruende hen over Atlanten

Elephant waf F35 USAF e1616000966742

Endnu en gang advarer en rapport fra GAO om omkostningsstigningerne ved F-35-programmet i de seneste år, samt deadlines, der ubønhørligt glider.

I omkring ti år nu, hvert år, udarbejder US Government Accountability Office eller GAO, den amerikanske ækvivalent til Revisionsretten, en rapport bekymret over budgetoverskridelser omkring Joint Strike Fighter-programmet og F-35 kampflyet.

Således har GAO-eksperter ved adskillige lejligheder påpeget meget tydelige fejl i dette program, som naturligvis nyder godt af privilegier og betydelig støtte til at omgå de budgetforvaltningsregler, som den amerikanske kongres har fastsat.

I år den nye rapport var ingen undtagelse fra reglen, der især peger på en yderligere stigning i programmet, der sigter mod at bringe Lockheed-Martin jagerflyet til Block 4-standarden, den første standard, der forventes at nå fuld operationel kapacitet i de kommende år.

Faktisk, ifølge GAO-rapporten, steg omkostningerne ved F-35-programmet til at designe og implementere denne nye standard endnu en gang i løbet af året med 1,4 milliarder dollars til at nå 16,5, XNUMX milliarder dollars, mere end det dobbelte af det beløb, der blev investeret af Berlin, Madrid og Paris for at studere og designe SCAF-programdemonstratoren.

Den kumulative stigning, sammenlignet med de første estimater omkring denne 2018-standard, når nu 55%, efter at være steget fra $10,6 til $16,5 milliarder på 5 år, hvilket i normale tider ville have været nødt til at indlede en Nunn-McCurdy reguleringsprocedure og bringe Forsvarsminister før Kongressen for at undgå programmets afslutning.

Omkostningerne til F-35-programmet bekymrer den amerikanske kongres
For store budget- og/eller tidsplanoverskridelser af statslige programmer bør normalt udløse en forebyggende foranstaltning i den amerikanske kongres, men arkitekturen til F-35-programmet gør det muligt at undgå denne trussel på trods af meget overdrevne og gentagne overskridelser i begge områder.

Det faktum, og som det har været tilfældet med alle elementer i F-35-programmet i årevis, betragtes disse programmer som undergrupper af hovedprogrammet, for at bringe de stigninger tilbage, som nu overstiger 183 milliarder dollars, da forsinkelserne har, f.eks. deres del, gled med 10 år, på en iterativ og ikke-kumulativ måde i forhold til programmet som helhed og dets allerede investerede 500 milliarder dollars.

Denne form gjorde det muligt at reducere den opfattede budgetforskydning og dermed undgå kongressens regulering. Bemærk, at disse omkostninger så væltes over på brugerne, dvs. de amerikanske hære, men også udenlandske operatører af enheden.


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i afsnittet "Gratis artikler". Flash-artikler er åbne i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde artikler om analyser og syntese. Artikler i arkiverne (mere end to år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

- 15% på dit abonnement Classic eller Premium (månedlig eller årlig) med koden Tilbage til skolen 23
Kun indtil 30. september!


Del artiklen:

Hæld en savoir plus

3 tanker til “F-35-programtidslinjer og omkostninger fortsætter med at glide faretruende hen over Atlanten”

  1. […] Boramae vil nå fuld operationel kapacitet og gå i serieproduktion, før F-35A gør det, mens det sydkoreanske program først blev lanceret i 2010, 15 år efter det af […]

  2. […] utilstrækkelig til at tillade programmet at komme ud af denne samme ustabile situation, hvilket forårsager et permanent skift i deadlines og omkostninger uden nogensinde at nå det ønskede mål […]

Kommentarer er lukket.