Fredag ​​den 8. december 2023

F-35 program deadlines og omkostninger fortsætter med at glide faretruende hen over Atlanten

Endnu en gang advarer en GAO-rapport om omkostningsstigninger for F-35-programmet i de seneste år, samt deadlines, der ubønhørligt skrider.

I omkring ti år nu, hvert år, har US Government Accountability Office eller GAO, den amerikanske ækvivalent til Revisionsretten, udarbejdet en rapport bekymret over budgetoverskridelserne omkring Joint Strike Fighter-programmet og kampflyet. 35.

Således har GAO-eksperter ved adskillige lejligheder påpeget meget klare dysfunktioner vedrørende dette program , som naturligvis nyder godt af privilegier og betydelig støtte til at omgå de budgetstyringsregler, der er fastsat af den amerikanske kongres.

I år var den nye rapport ingen undtagelse fra reglen , og pegede især på en ny stigning i programmet, der sigter mod at bringe Lockheed-Martin jagerflyet til Block 4-standarden, den første standard, der forventes at nå fuld operationel kapacitet i årene kom..

Faktisk, ifølge GAO-rapporten, steg omkostningerne ved F-35-programmet til at designe og implementere denne nye standard endnu en gang i løbet af året med 1,4 milliarder dollars til at nå 16. 5 milliarder dollars, mere end det dobbelte af det beløb, der blev investeret af Berlin, Madrid og Paris for at studere og designe FCAS-programdemonstratoren.

Den kumulative stigning, sammenlignet med de første estimater omkring denne 2018-standard, når nu 55%, efter at være gået fra $10,6 til $16,5 milliarder på 5 år, hvilket i normale tider ville have været nødt til at udløse en Nunn-McCurdy-regulativ procedure og bringe Forsvarsminister før Kongressen for at undgå programmets afslutning.

Omkostningerne til F-35-programmet bekymrer den amerikanske kongres
For store budget- og/eller tidsplanoverskridelser af statslige programmer bør normalt udløse en forebyggende foranstaltning i den amerikanske kongres, men den arkitektur, F-35 programmet har givet, gør det muligt at undgå denne trussel på trods af meget overdrevne og gentagne overskridelser i begge områder.

Det faktum, og som det har været tilfældet med alle elementer af F-35-programmet i årevis, betragtes disse programmer som undergrupper af hovedprogrammet, for at bringe de stigninger tilbage, som nu overstiger 183 milliarder dollars, da deadlines har, for deres del gled med 10 år, på en iterativ måde og ikke kumulativt med hensyn til programmet som helhed og dets allerede investerede 500 milliarder dollars.

Denne form gjorde det muligt at reducere den opfattede budgetforskydning og dermed undgå regulering fra Kongressen. Bemærk, at disse omkostninger efterfølgende væltes over på brugerne, det vil sige de amerikanske hære, men også de udenlandske operatører af enheden .


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

3 kommentarer

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler